Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός ειδικός: Ντροπιαστική για τη Γερμανία η διαρροή της συνομιλίας για την επίθεση με πυραύλους Cruise

Βρετανός ειδικός: Ντροπιαστική για τη Γερμανία η διαρροή της συνομιλίας για την επίθεση με πυραύλους Cruise
Η Ρωσία "κάνει ό,τι μπορεί για να το κάνει να φανεί όσο το δυνατόν πιο επιζήμιο" για τη Γερμανία
Για «ντροπή υψηλού επιπέδου» κάνει λόγο ο ανταποκριτής του Sky News Europe, Adam Parsons, σχολιάζοντας τη διαρροή του ηχητικού υλικού της συνομιλίας υψηλόβαθμων Γερμανών στρατιωτικών.
Όπως τονίζει, η Ρωσία "κάνει ό,τι μπορεί για να το κάνει να φανεί όσο το δυνατόν πιο επιζήμιο" και σημειώνει ότι ο ήχος είναι απόδειξη ότι υπάρχουν βρετανικές και γαλλικές ομάδες στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Αυτό βασίζεται εν μέρει στο γεγονός ότι σε αυτό το απομαγνητοφωνημένο κείμενο οι Γερμανοί λένε "ξέρουμε ότι είναι εκεί και παρακολουθούν τη χρήση των πυραύλων κρουζ τους, αλλά ο καγκελάριος Olaf Scholz δεν θα εγκρίνει την αποστολή Γερμανών στρατιωτών στην Ουκρανία"".
Ο Parsons σημειώνει ότι ο ίδιος ο Scholz μόλις πριν από λίγες ημέρες αναφέρθηκε στην ύπαρξη βρετανικών και γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Νόμιμη ηχογράφηση»

Ενώ ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Borris Pistorius, θεώρησε τη διαρροή ως "επίθεση παραπληροφόρησης", ο Parsons τονίζει: "Οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για νόμιμη ηχογράφηση, οπότε δεν νομίζω ότι μπορείτε να πείτε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση όταν λένε ότι είναι πραγματική.
"Σίγουρα πρόκειται για μια προσπάθεια να σπείρουν τη διαίρεση για μερικούς λόγους".
Λέει ότι η υποκλαπείσα κλήση "αποσπά την προσοχή του κόσμου από την κηδεία του Alexei Navalny" και "αυξάνει την πίεση στον Scholz να μην στείλει πύραυλο Taurus στην Ουκρανία".
Επίσης, "δημιουργεί δυσπιστία μεταξύ σημαντικών συμμάχων που υποστηρίζουν την Ουκρανία".
Ο Parson προσθέτει: "Πρόκειται για ντροπή πολύ υψηλού επιπέδου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης