Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Η ΕΣΣΔ δεν θα αναβιώσει, αλλά θα επιστρέψουν ιστορικά εδάφη

Medvedev (Ρωσία): Η ΕΣΣΔ δεν θα αναβιώσει, αλλά θα επιστρέψουν ιστορικά εδάφη
Χειρότερες από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ τόνισε ο Medvedev
Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να αναβιώσει, αλλά ιστορικά εδάφη θα επιστρέψουν στη Ρωσία υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστήριξε πως οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι κατά πολύ χειρότερες σήμερα από ότι ήταν με την κρίση του 1962, όταν η ΕΣΣΔ επιχείρησε να μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Medvedev υποστήριξε πως είναι αδύνατο να αναβιώσει η ΕΣΣΔ στην προηγούμενη μορφή της.
«Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι είναι αδύνατο να μπούμε στο ίδιο νερό δύο φορές.
Είναι αδύνατο να αναβιώσει η Σοβιετική Ένωση με τη μορφή που ήταν» τόνισε ο Medvedev, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως ιστορικά τμήματα της χώρας πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Μέχρι την τελική νίκη στην Ουκρανία

Ο Medvedev υποστήριξε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, κάτι που όπως είπε, σημαίνει την παράδοση των νεοναζί, ενώ τόνισε ότι η Ουκρανία ανήκε στη Ρωσία.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων, ο Medvedev τόνισε ότι αυτό είναι αδύνατο με τη σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας.

Χειρότερες οι σχέσεις με τις ΗΠΑ από το 1962

Επιπλέον, ο Medvedev είπε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είναι κατά πολύ χειρότερες σήμερα ακόμα και σε σχέση με το 1962, όταν οι δύο χώρες είχαν φτάσει στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, με αφορμή τη μεταφορά σοβιετικών πυραύλων στην Κούβα.
Όπως είπε ο Ρώσος πολιτικός, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικοί σύμβουλοι ήδη διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Είναι καιρός η Δύση να μάθει ότι ο σύγχρονος κόσμος δεν είναι κτισμένος πάνω σε μια αποικιακή τάξη.
Έχει γίνει πιο έξυπνος και πιο περίπλοκος» επισήμανε ο Medvedev.

Πυρά σε Biden

Αναφερόμενος στις αμερικανικές εκλογές και στο ενδεχόμενο επανεκλογής του Joe Biden, ο Medvedev υποστήριξε πως για να γίνει πρόεδρος ο Biden, θα πρέπει να θυμηθεί να πάει στην ορκωμοσία.
«Αν μιλάμε για τον Joe Biden, τότε μπορεί να εκλεγεί.
Όμως, το κύριο πρόβλημα εδώ είναι ότι για να γίνει πρόεδρος, θα χρειαστεί να θυμηθεί κάποια στιγμή την ημέρα της ορκωμοσίας και τι κάνουν σε αυτή» υποστήριξε ο Medvedev, αναφέροντας πως η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και ότι είναι έτοιμη να έχει εποικοδομητικές σχέσεις με όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης