Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Putin ανοίγει… σαμπάνιες για τη νίκη στην Ουκρανία, στα μαχαίρια… Macron – Scholz

O Putin ανοίγει… σαμπάνιες για τη νίκη στην Ουκρανία, στα μαχαίρια… Macron – Scholz
Η υπομονή του Scholz με τη Γαλλία εξαντλείται αναφέρει το ελβετικό SRF
Έτοιμος να ανοίξει σαμπάνιες για τη νίκη του στην Ουκρανία είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz είναι… στα μαχαίρια αναφέρει το ελβετικό SRF.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας όσον αφορά τη στήριξη στην Ουκρανία αποδεικνύεται ευεργετικό για τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
«Ο Putin αυτή τη στιγμή… ανοίγει τη σαμπάνια.
Δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να επωφελείται της αδυναμίας των κρατών της Ευρώπης.
Και όταν οι δύο πιο ισχυροί εταίροι της Ευρώπης διαφωνούν δημόσια τόσο έντονα, αυτό προφανώς εξυπηρετεί τα σχέδια του» αναφέρει το SRF.
Το δημοσίευμα αναφέρεται αφενός στην παρέμβαση του Emmanuel Macron σχετικά με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων της Δύσης στην Ουκρανία και αφετέρου στο «μήνυμα» του Scholz ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακεί στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία και ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να στείλει στρατιώτες της στο ουκρανικό μέτωπο.
«Ο Γερμανός καγκελάριος ανησυχεί με το ότι οι Γάλλοι κάνουν πάντα όμορφες δηλώσεις αλλά καταλήγουν με ελάχιστη ουσία.
Η υπομονή του εξαντλείται» αναφέρει το SRF, το οποίο υποστηρίζει πως οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κρατών της ΕΕ δείχνουν ότι δεν υπάρχει άνευ όρων υποστήριξη για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης