Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή - σοκ: Ανοχύρωτη στρατιωτικά η Ευρώπη - Εάν χρειαστεί, θα πολεμήσει… με πέτρες - Το γνωρίζουν Ρωσία, Κίνα

Παραδοχή - σοκ: Ανοχύρωτη στρατιωτικά η Ευρώπη - Εάν χρειαστεί, θα πολεμήσει… με πέτρες - Το γνωρίζουν Ρωσία, Κίνα
Μικρά τα αποθέματα πυρομαχικών υψηλής ποιότητας, η αναπλήρωση της μπορεί να χρειαστεί και 7 χρόνια
Σε μια αν μη τι άλλο σοκαριστική παραδοχή για την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης προχώρησε ο απόστρατος αντιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων του Βελγίου, Mark Thies, ο οποίος υποστήριξε πως η Ευρώπη δεν θα έχει τίποτα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε περίπτωση που παρασυρθεί σε μια στρατιωτική σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Thies, είναι τόσο τεράστιο το έλλειμμα πυρομαχικών που εάν οι Ευρωπαίοι εμπλακούν σε πόλεμο, λίγο μετά την έναρξη του, το μόνο που θα έχουν να ρίξουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, θα είναι… πέτρες.
«Σε λίγες ώρες από την έναρξη του πολέμου, το μόνο που θα έχουμε να πετάξουμε… είναι πέτρες.
Είμαστε ήδη σε κακά χάλια.
Να είστε σίγουροι ότι οι αντίπαλοι μας, είτε βρίσκονται στη Μόσχα είτε στο Πεκίνο ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, γνωρίζουν για την έλλειψη πυρομαχικών» τόνισε ο Thies, αναφέροντας πως το βασικό πρόβλημα είναι τα μικρά αποθέματα πυρομαχικών υψηλής ποιότητας και ο μεγάλος χρόνος παράδοσης που απαιτείται για την αναπλήρωσή τους.
«Αν παραγγείλετε σήμερα, μπορεί να χρειαστούν έως και επτά χρόνια για να αναπληρωθούν» σημείωσε ο Thies, επισημαίνοντας ότι οι στρατοί της ΕΕ είναι σχεδιασμένοι για εκστρατευτικές επιχειρήσεις, με μικρά σώματα, ελάχιστη υλικοτεχνική υποστήριξη και πολύ μικρή έως μηδαμινή κατανάλωση πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης