Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι δείχνει η ιστορία της Wall Street για τις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο – Το καθοριστικό πρώτο δίμηνο

Τι δείχνει η ιστορία της Wall Street για τις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο – Το καθοριστικό πρώτο δίμηνο
Ένα δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς για τις μετοχές τείνει να προμηνύει μια υφιστάμενη νίκη, ειδικά για τους Δημοκρατικούς
Το ισχυρό ράλι της Wall Street το πρώτο δίμηνο του 2024 προμηνύει ευνοϊκά τις πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου Joe Biden τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τους αναλυτές.
«Ένα δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς για τις μετοχές τείνει να προμηνύει μια υφιστάμενη νίκη, ειδικά για τους Δημοκρατικούς», δήλωσε ο αναλυτής στρατηγικής της Ned Davis Research, Ed Clissold.
Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 8% μέχρι στιγμής φέτος, επεκτείνοντας το ισχυρό ράλι του περασμένου έτους, λόγω του συνεχιζόμενου αποπληθωρισμού, των προοπτικών για περικοπές επιτοκίων από την Federal Reserve και της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες, εάν επιμείνουν τους επόμενους μήνες, θα μπορούσαν να δώσουν στον Biden μια ώθηση στα ποσοστά αποδοχής του, τα οποία έχουν πιεστεί από διάφορα ζητήματα, όπως ο αυξημένος πληθωρισμός, η ηλικία του και η στάση του στη σύγκρουση Ισραήλ-Hamas.
Ιστορικά, η χρηματιστηριακή αγορά ήταν συνήθως αδύναμη την πρώτη χρονιά των προεδρικών εκλογών, με μέση πτώση 1%, αλλά όταν ένα κυβερνών κόμμα κερδίζει τις εκλογές τον Νοέμβριο, στις αρχές του έτους παρατηρείται ένα μέσο κέρδος αντί για απώλεια.
«Όταν ένας Δημοκρατικός συνεχίσει να κερδίζει, ο Dow Jones αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,6% τους πρώτους δύο μήνες του έτους έναντι πτώσης 6,2% όταν ένας Δημοκρατικός έχασε», είπε ο Clissold.
Ο Clissold αναγνωρίζει ότι οι δύο μήνες απόδοσης του χρηματιστηρίου δεν είναι σε καμία περίπτωση καθοριστικός παράγοντας για τις προεδρικές εκλογές, αλλά παρόλα αυτά είναι ενδιαφέρον.
"Ένα παράθυρο δύο έως οκτώ μηνών πριν από τις εκλογές δεν είναι σχεδόν ο πιο ισχυρός δείκτης, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πόσοι παράγοντες πέρα από το χρηματιστήριο μπαίνουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ψηφοφόρων", δήλωσε ο Clissold.
Ωστόσο, εάν η χρηματιστηριακή αγορά ανεβαίνει ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, υπάρχει μια καλή πιθανότητα που σημαίνει ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώνεται, έτσι ώστε αυτό το σκηνικό θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει θετικό άνεμο στις πιθανότητες επανεκλογής του Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης