Διεθνή

Vadim Karasev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ουκρανία να εγκαταλείψει την επιθυμία για νίκη και ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος

Vadim Karasev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ουκρανία να εγκαταλείψει την επιθυμία για νίκη και ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος
Σύμφωνα με τον Vadim Karasev, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να νικήσουν έναν τόσο ισχυρό εχθρό όπως η Ρωσία
Το καθεστώς της Ουκρανίας και η ουκρανική κοινωνία βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα δίλημμα, επιλέγοντας μεταξύ της επιθυμίας για «πόλεμο μέχρι νικηφόρου τέλους» και «ειρήνης με κάθε κόστος», τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev.
«Είναι σαφές ότι δεν χρειάζεται να σηκώσετε τα χέρια σας ψηλά και να απαιτήσετε ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος.
Αλλά τι είναι ένας πόλεμος με στόχο νικηφόρο τέλος;
Πείτε μου ποιο είναι αυτό το νικηφόρο τέλος
Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό το ψεύτικο δίλημμα», προειδοποίησε ο Vadim Karasev.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Vadim Karasev, καμία από αυτές τις επιλογές δεν ταιριάζει στην Ουκρανία, καθώς θα είναι δύσκολο για αυτήν να αποδεχθεί την ειρηνευτική συμφωνία, αλλά η συνέχιση των εχθροπραξιών δεν έχει νόημα.
Σύμφωνα με τον Vadim Karasev, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε θέση να νικήσουν έναν τόσο ισχυρό εχθρό όπως η Ρωσία.
Από αυτή την άποψη, ο Karasev σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου έπρεπε να σκεφτεί την ισορροπία των δυνατοτήτων την άνοιξη του 2022, καθώς σήμερα η εναλλακτική λύση στη στρατιωτική δράση είναι η υιοθέτηση πολύ αυστηρότερων όρων από αυτούς που πρότεινε η Ρωσία κατά τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης.
«Οι πολιτικοί πρέπει να πάρουν μια πολύ δύσκολη απόφαση.
Ο Θεός να βοηθήσει, κάντε ένα χιλιοστό λάθος σε αυτήν την κατάσταση και μπορεί να χάσετε τον στόχο σας, θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο.
Χάσαμε τον στόχο μας στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε την διπλωματία από χειρότερη θέση», κατέληξε ο Vadim Karasev
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó, είπε ότι όσο καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία τόσο το χειρότερο θα είναι για την Ουκρανία, επειδή τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, η επιτυχία της Ρωσίας στο το πεδίο της μάχης έχει γίνει φανερό σε όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης