Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Lega): Αλλαγή στον Λευκό Οίκο με νίκη Donald Trump - Από την ΕΕ έως τις ΗΠΑ έρχεται η αλλαγή

Salvini (Lega): Αλλαγή στον Λευκό Οίκο με νίκη Donald Trump - Από την ΕΕ έως τις ΗΠΑ έρχεται η αλλαγή
Ο Trump έχει κερδίσει όλες τις προκριματικές εκλογές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα
Σχετικά Άρθρα
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini συνεχάρη την Κυριακή (3/3/2024) τον Donald Trump για τις νίκες του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και δήλωσε πως ελπίζει σε «μια αλλαγή στο Λευκό Οίκο» με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Συγχαρητήρια στον @realDonaldTrump. Άλλα τρία βήματα για την αλλαγή στο Λευκό Οίκο», έγραψε ο επικεφαλής της Lega στο X. «Από τις Βρυξέλλες ως την Ουάσινγκτον, έρχεται η αλλαγή!», πρόσθεσε.
Ο Trump έχει κερδίσει όλες τις προκριματικές εκλογές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του και η αναμέτρησή του με την αντίπαλό του για το χρίσμα Nikki Haley μπορεί να πάρει τέλος την ερχόμενη «Σούπερ Τρίτη».
Ο Salvini εκφράζει τακτικά την υποστήριξή του προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ καταγγέλλοντας τις δίκες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες και «τους δικαστές που κάνουν πολιτική», «στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως και στην Ιταλία». πραγματοποίησε η πρωθυπουργός Georgia Meloni στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ενοχλημένη η Κεντροαριστερά

Σύμφωνα με τη βουλευτή του αριστερού αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Debora Serracchiani , «το να γιορτάζει κάποιος το προβάδισμα του Trump ισοδυναμεί με το να εκφράζει μίσος για τα συμφέροντα της Ιταλίας και της Ευρώπης».
«Ο Salvnini ελπίζει να απομείνουμε μόνοι απέναντι στον Putin κι αυτός να φθάσει σ' εμάς εδώ», πρόσθεσε καταδικάζοντας «την ολέθρια γοητεία που ασκούν οι αυταρχικοί ηγέτες και οι δικτάτορες στη δεξιά και σε όλες τις μορφές λαϊκισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης