Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: H Hamas δεν συμφωνεί με τους όρους ανταλλαγής των ομήρων

New York Times: H Hamas δεν συμφωνεί με τους όρους ανταλλαγής των ομήρων
Η Hamas αρνήθηκε να συμφωνήσει με τους όρους ανταλλαγής ομήρων για Παλαιστίνιους κρατούμενους που παρουσίασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Παρίσι πριν από περίπου 10 ημέρες», γράφει η εφημερίδα
Το παλαιστινιακό κίνημα της Hamas δεν συμφώνησε με την προταθείσα φόρμουλα των ΗΠΑ για ανταλλαγή ομήρων με κρατούμενους με το Ισραήλ, γράφουν οι New York Times την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, επικαλούμενοι Ισραηλινό αξιωματούχο και άτομο κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική φόρμουλα προέβλεπε την απελευθέρωση 40 ισραηλινών ομήρων από το κίνημα της Hamas με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές - υποτίθεται ότι θα ανταλλάσσονταν διαφορετικός αριθμός κρατουμένων με ομήρους διαφορετικών κατηγοριών.
«Η Hamas αρνήθηκε να συμφωνήσει με τους όρους ανταλλαγής ομήρων που παρουσίασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Παρίσι πριν από περίπου 10 ημέρες», γράφει η εφημερίδα.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι Al Qahera News μετέδωσε ότι αντιπροσωπείες από το Κατάρ , τις Ηνωμένες Πολιτείες και το κίνημα της Hamas έφτασαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο για να διεξαγάγουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης