Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Aύξηση εξαγωγών κατά 12% τους πρώτους 2 μήνες του 2024 για την αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία

Τουρκία: Aύξηση εξαγωγών κατά 12% τους πρώτους 2 μήνες  του 2024 για την αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία
Κατέστη δυνατό να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό όσον αφορά το αμυντικό υλικό από περίπου 80% στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε περίπου 20% σήμερα 
Η τουρκική αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία έσπασε νέο ρεκόρ στα μεγέθη των εξαγωγών τους πρώτους δύο μήνες του έτους, δήλωσε αξιωματούχος το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εξαγωγών και της εξωστρέφειας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.
Οι εξαγωγές στον τομέα της άμυνας και αεροδιαστημικής αυξήθηκαν κατά 12% τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι με αξία ύψους 632,78 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο επικεφαλής των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) Haluk Görgün σε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
«Στον άξονα της επίτευξης συνθηκών ασφάλειας, οι ανάγκες των φιλικών και αδελφών χωρών μας και το συμφέρον των κρατών για να προμηθευτούν τα αμυντικά μας συστήματα θέτουν τα θεμέλια για το μέλλον του κλάδου μας», πρόσθεσε.
Αναδεικνύοντας την ακεραιότητα της αμυντικής βιομηχανίας, ξεκινώντας από τις κύριες εταιρείες ολοκληρωμένων μέχρι τους υπεργολάβους, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα.
Ο βαθύς μετασχηματισμός στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, που πέτυχε την ανάπτυξη μιας σειράς εγχώριων αεροπορικών, χερσαίων και θαλάσσιων αμυντικών αφερμοφών τα τελευταία χρόνια, βοήθησε τελικά να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό από την άμυνα από περίπου 80% στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε περίπου 20% σήμερα.
Ενώ επικεντρωνόταν στην κατασκευή αμυντικών συστημάτων και οχημάτων εγχώριας παραγωγής, το έδαφος που καλύπτεται στον τομέα οδήγησε επίσης στην Τουρκία να αναδειχθεί σε σημαντικό εξαγωγέα, με ρεκόρ 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη αξία των εξαγωγών που επιτεύχθηκε πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης