Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι πήραν την Avdiivka με τα Su 35 - Η πόλη - κλειδί έπεσε με τα 400 χτυπήματα ακριβείας που δέχθηκαν οι Ουκρανοί

Οι Ρώσοι πήραν την Avdiivka με τα Su 35 - Η  πόλη - κλειδί έπεσε με τα  400 χτυπήματα ακριβείας που δέχθηκαν οι Ουκρανοί
Αποκάλυψη  για τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα Su 35 στην σημαντική ρωσική νίκη στην Avdiivka που άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμων 
Σχετικά Άρθρα
Νέες σημαντικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων και τελικά την κατάληψη της πόλης Avdiivka που βρίσκεται σε στρατηγική θέση.
Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις από την πόλη αποχώρησαν στις 17 Φεβρουαρίου 2024.
Οι συνεχιζόμενες μάχες στη γύρω περιοχή έχουν αναγκάσει έκτοτε τον ουκρανικό στρατό να αναπτύσσει την πρώτη γραμμή τα αμερικανικά άρματα μάχης M1A1 Abrams.
Συμμετείχαν σε εχθροπραξίες στην περιοχή στις 23 Φεβρουαρίου ενώ τρεις μέρες αργότερα κατέγραψαν την πρώτη απώλεια.
Ένας αυξανόμενος αριθμός πηγών ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την κατάληψη της πόλης, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία διαδραμάτισε βασικό ρόλο και βομβάρδιζε εντατικά τις ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις τόσο εντός της Avdiivka όσο και στις γύρω περιοχές.

Η συμμετοχή των Su - 35 στις επιχειρήσεις

Μια ασυνήθιστη πτυχή της εκστρατείας ήταν η αναφερόμενη ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών Su-35 για βομβαρδιστικές αποστολές χρησιμοποιώντας βόμβες ολίσθησης ακριβείας, καθώς στα πιο ευρέως λειτουργικά και λιγότερο δαπανηρά μαχητικά Su-34 και Su-30SM έχουν ανατεθεί πιο συχνά τέτοιες αποστολές.
Το Su-35 σχεδιάστηκε για αποστολές υψηλών προδιαγραφών και έχει κερδίσει σημαντικά περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών αναφερόμενων καταρρίψεων του κορυφαίου ουκρανικού μαχητικού κατηγορίας Su-27 Flanker, υπενθυμίζει σε δημοσίευμά του το Military Watch Magazine.
Λίγο μετά την κατάληψη της Avdiivka, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα Su – 35, το 2ο από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24/2/2022 χρησιμοποιώντας επίγεια μέσα αεράμυνας.
υτό δείχνει ότι το αεροσκάφος μπορεί να επιχειρούσε ασυνήθιστα κοντά στην πρώτη γραμμή, κάτι που θα συνέβαινε εάν εκτελούσαν βομβαρδιστικές αποστολές όπως αναφέρθηκε.
Δεν είναι βέβαιο γιατί στα Su-35 ανατέθηκαν να βομβαρδίζουν εχθρικούς στόχους, αλλά η μοναδική τους ηλεκτρονική ικανότητα σε εντοπισμό – αναγνώριση μπορεί να θεωρήθηκε πολύτιμη για τις ρωσικές δυνάμεις.
su_35_b.jpeg


400 χτυπήματα την ημέρα


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα χτυπήματα ακριβείας στην εκστρατεία για την Avdiivka κορυφώθηκαν σε 400 την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων εδάφους-εδάφους και κατευθυνόμενου πυροβολικού καθώς και αεροπορικών επιδρομών.
Δεν είναι βέβαιο για ποιο μέρος αυτού ήταν υπεύθυνη η πολεμική αεροπορία και για το ποσοστό του βάρους των αεροπορικών επιδρομών που επωμίζονται ειδικά τα Su-35.
Το προσωπικό της Ουκρανίας μιλώντας σε δυτικά μέσα ενημέρωσης έχει εκφράσει τη λύπη του τους τελευταίους μήνες για την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων με βόμβες ολίσθησης, οι οποίες συμπλήρωσαν την αυξανόμενη ανωτερότητα της Ρωσίας σε δυνατότητες πυροβολικού και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων και συνέβαλαν στα τεράστια ποσοστά απωλειών που συνέχισαν να υποφέρουν οι ουκρανικές μονάδες πρώτης γραμμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης