Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Ο χρόνος μετρά υπέρ της Ρωσίας, η Ουκρανία απλώς επιδεινώνει τη θέση της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας):  Ο χρόνος μετρά υπέρ της Ρωσίας, η Ουκρανία απλώς επιδεινώνει τη θέση της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Ο Υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας Peter Szijjártó επισήμανε ότι « το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και όχι μια επιθετική» και «δεν έχει καθήκον να επιτεθεί σε κανέναν»
Όσο αργότερα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, τόσο χειρότερα θα είναι για το Κίεβο, διότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, η επιτυχία της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης έχει γίνει εμφανής σε όλους, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó στο Radio Kossuth την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 .
«Έχω ακούσει εδώ και αρκετούς μήνες στα συμβούλια των υπουργών Εξωτερικών ότι οι Ουκρανοί προσπαθούν να κερδίσουν θέσεις στο πεδίο της μάχης από όπου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επωφελέστερα τις διαπραγματεύσεις.
Τις τελευταίες εβδομάδες και μερικούς μήνες, έγινε σαφές σε όλους ότι αυτό το σενάριο δεν υπάρχει, και αν υπήρξε, τότε απέτυχε.
Ο χρόνος είναι σίγουρα με το μέρος της Ρωσίας, οι Ρώσοι έχουν σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης.
Όσο πιο αργά γίνει η κατάπαυση του πυρός και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο χειρότερα θα είναι για την Ουκρανία», δήλωσε ο Szijjarto.
Υπενθύμισε επίσης ότι « το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, όχι μια επιθετική συμμαχία» και «δεν έχει καθήκον να επιτεθεί σε κανέναν».
Ως εκ τούτου, ελπίζω ειλικρινά ότι μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ όλοι θα μπορέσουν να συμπεριφέρονται υπεύθυνα την επόμενη περίοδο.
Δεν είναι μόνο οι πράξεις που έχουν σημασία, αλλά και τα λόγια», σημείωσε ο Szijjártó.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια ανεπιτυχής ανεύθυνη δήλωση σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία και κρίση ασφάλειας σε παγκόσμια κλίμακα».
Ως εκ τούτου, «κατά τη γνώμη μου, το πλέον σημαντικό είναι να επιστρέψουν όλοι στην κοινή λογική, να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να απόσχουν όχι μόνο από ενέργειες, αλλά και από δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ουγγρικής εξωτερικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης