Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδεινώνονται ραγδαία οι σχέσεις του Ισραήλ με Ρωσία - Το Τελ Αβίβ βοηθά την Ουκρανία, άμεσα αντίμετρα από Μόσχα

Επιδεινώνονται ραγδαία οι σχέσεις του Ισραήλ με Ρωσία - Το Τελ Αβίβ βοηθά την Ουκρανία, άμεσα αντίμετρα από Μόσχα
Το Ισραήλ θα σκληρύνει τη στάση του απέναντι στη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, μετά τις επιθέσεις της Μόσχας για το Παλαιστινιακό ζήτημα
Σχετικά Άρθρα
Οι ισραηλινές αρχές σκοπεύουν να υιοθετήσουν μια πιο επιθετική στάση έναντι της Μόσχας σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε κορυφαίος Ισραηλινός πολιτικός στο Business Insider.
«Το Ισραήλ θα υιοθετήσει μια πιο επιθετική στάση εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε στο Business Insider ο Amir Weitmann, επικεφαλής της ακραίας πτέρυγας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Likud του Ισραήλ.
Τα σχόλια του Weitmnn έρχονται στον απόηχο των λεγομένων του Gilad Erdan, πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη (28/2/2023) ότι το Ισραήλ «εργάζεται για να παράσχει στην Ουκρανία συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης».

Βοήθεια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το Business Insider, το Ισραήλ είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.
Είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «η Ρωσία εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ», καθώς αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
Ωστόσο, ο Weitmann πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές «σε ποιο επίπεδο» εμπλέκεται η Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ δεν έχει αυτή τη στιγμή «καμία ικανότητα» να παρέχει οπλικά συστήματα σε άλλες χώρες, αλλά πρόσθεσε ότι η δήλωση του Ισραηλινού πρέσβη στον ΟΗΕ για τις παραδόσεις συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης στην Ουκρανία δεν είναι τυχαία και αποτελεί «μόνο την αρχή» της δέσμευσης του Ισραήλ στην Ουκρανία.

Ρωσική επίθεση στο Ισραήλ μέσω ΟΗΕ

Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky έχει διακηρύξει ότι Ισραήλ και Ουκρανία μάχονται κατά της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Erdan, ο οποίος συνέκρινε τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία με την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, ο Polyansky είπε: «Το παραλήρημα συνεχίζεται... Πριν από μια εβδομάδα ακούσαμε από τον Ισραηλινό εκπρόσωπο ότι "τα Ηνωμένα Έθνη είναι η Hamas". Σήμερα - ότι Η Ρωσία είναι η Hamas».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης