Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυναμιτίζει το Τέξας τις προκριματικές εκλογές της «Σούπερ Τρίτης»: Ανακοίνωσε... «Texit» από τις ΗΠΑ

Δυναμιτίζει το Τέξας τις προκριματικές εκλογές της «Σούπερ Τρίτης»: Ανακοίνωσε... «Texit» από τις ΗΠΑ
«Κάποιοι πολιτικοί έχουν προχωρήσει πολύ μακριά» και στηρίζουν ανοιχτά την απόσχιση από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Με αφορμή την ημέρα της ανεξαρτησίας του Τέξας από το Μεξικό, το Σάββατο 2 Μαρτίου, η εφημερίδα Dallas Morning News - DMN του Τέξας προειδοποίησε τους πολίτες του για «Texit», δηλαδή την πιθανή απόσχιση της πολιτείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων για εκλεγμένα αξιώματα που υποστηρίζουν την απόσχιση του κράτους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το δημοσίευμα εκφράζει ανησυχία για την επικείμενη «Σούπερ Τρίτη» 2 Μαρτίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν πολλές πολιτείες θα ορίσουν αντιπροσώπους για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

"Κάποιοι έχουν πάει το θέμα της προσπάθειας του Τέξας για ανεξαρτησία πολύ μακριά.
Καθώς πλησιάζει η «Σούπερ Τρίτη», οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι στο Τέξας θα πρέπει να προσέχουν.
Ο αριθμός των υποψηφίων <...> που υπογράφουν τη δέσμευση "Take Texas Back" είναι ανησυχητικός", ανέφερε η ανάρτηση.
Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι αυτή η δέσμευση περιλαμβάνει μια υπόσχεση από έναν υποψήφιο για εκλεγμένο αξίωμα να θέσει τα συμφέροντα του Τέξας πάνω από αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών και να προωθήσει ένα νομοσχέδιο για δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό της πολιτείας από το σχήμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 150 άτομα έχουν υπογράψει τη δέσμευση, συμπεριλαμβανομένων αρκετών υποψηφίων GOP (σ.σ. Ρεπουμπλικάνων) στο Βόρειο Τέξας», σημειώνει η εφημερίδα.

Οι συντάκτες τoυ δημοσιεύματος προέτρεψαν τους Τεξανούς να διαβάσουν προσεκτικά τη λίστα των υποψηφίων πριν πάνε στις κάλπες, ώστε αργότερα «να μην εκπλαγούν μετά το γεγονός».
Νωρίτερα, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες εξέφρασαν στην Washington Post την ανησυχία τους για την κατάληψη ενός τμήματος των ομοσπονδιακών συνόρων από τις αρχές του Τέξας εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης.
Είπαν ότι δεν μπορούν να θυμηθούν κανένα πρόσφατο παρόμοιο περιστατικό στο οποίο μια πολιτεία είχε εμποδίσει την πρόσβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε εδάφη υπό τη δικαιοδοσία της.
Ο εμπειρογνώμονας συνταγματικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας, Steve Vladeck, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης του Τέξας «διάλεξε τον αγώνα που δίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης