Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η υποκλοπή συνομιλίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μεταξύ Γερμανίας και ΝΑΤΟ

WSJ: Η υποκλοπή συνομιλίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μεταξύ Γερμανίας και ΝΑΤΟ
Στη συνομιλία, που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr Frank Graefe, ο επιθεωρητής του BBC Ingo Gerhartz και υπάλληλοι του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr Space Command Fenske and Frostedt
Η υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ του γερμανικού στρατού σχετικά με πιθανά χτυπήματα στη Γέφυρα της Κριμαίας θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΝΑΤΟ, γράφει η Wall Street Journal.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στη συνομιλία, ο στρατός λέει ότι στρατιωτικό προσωπικό από τη Μεγάλη Βρετανία , τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία για να βοηθήσει στη διατήρηση προηγμένων δυτικών συστημάτων μάχης, αν και οι αρχές αυτών των χωρών αρνούνται αυτό το γεγονός.
«Η διαρροή πληροφοριών... προκάλεσε οργή στη Γερμανία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεταμένες σχέσεις με τους συμμάχους της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε η η Wall Street Journal.
Την 1 Μαρτίου, η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, Margarita Simonyan, δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte το πλήρες κείμενο μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών συζητώντας πώς «θα βομβαρδίσουν την Γέφυρα της Κριμαίας.
«Στη συνομιλία, που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr Frank Graefe, ο επιθεωρητής του BBC Ingo Gerhartz και υπάλληλοι του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr Space Command Fenske and Frostedt.
Μεταξύ άλλων, οι συνομιλητές πρότειναν να χωριστεί η όλη επιχείρηση σε στάδια και να στραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βοήθεια στον προγραμματισμό.
Ένας από τους αξιωματικούς είπε επίσης ότι οι πύραυλοι Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση εάν χρησιμοποιηθεί το γαλλικό μαχητικό Rafale.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο γερμανικός στρατός προσπάθησε να βρει τρόπο να επιτεθεί στη γέφυρα χωρίς να κάνει τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης