Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητικός Zelensky: Η Ουκρανία δεν θα ξεχάσει τις διαφωνίες των Δυτικών χωρών για στρατιωτική βοήθεια, οι δυτικοί παίζουν παιχνίδια

Προκλητικός Zelensky: Η Ουκρανία δεν θα ξεχάσει τις διαφωνίες των Δυτικών χωρών για στρατιωτική βοήθεια, οι δυτικοί παίζουν παιχνίδια
Ο Zelensky επέκρινε την καθυστέρηση στην προμήθεια όπλων και αεράμυνας στο Κίεβο, κατηγορώντας τους συμμάχους για «εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια ή διαμάχες» που περιορίζουν την «άμυνά μας»
Οι εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των εταίρων της Ουκρανίας σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια θα είναι αδύνατο να ξεχαστούν, δήλωσε ο Volodymyr Zelensky, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Κατά τη γνώμη του, ο κόσμος έχει «αρκετά συστήματα αεράμυνας» και «η Ουκρανία δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από το απαραίτητο» για να «προστατέψει τη ζωή».
Παράλληλα, επέκρινε την καθυστέρηση στην προμήθεια όπλων και αεράμυνας στο Κίεβο, κατηγορώντας τους συμμάχους για «εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια ή διαμάχες» που περιορίζουν την «άμυνά μας».
«Αυτό είναι αδύνατο να το καταλάβουμε.
Είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε με αυτό.
Και θα είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε - ο κόσμος θα το θυμάται αυτό» τόνισε ο Zelensky.
Το Κογκρέσο, λόγω της θέσης της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν έχει υποστηρίξει ακόμη το αίτημα της κυβέρνησης να διαθέσει άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.
Οι προηγούμενες χορηγήσεις έληξαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και τμήματα των πακέτων στρατιωτικής βοήθειας που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως έρχονται στην Ουκρανία ως εκπλήρωση προηγούμενων συμβάσεων.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης