Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν, φρενίτιδα απόγνωσης στην Ουκρανία - Γερμανός στρατηγός: Το Kharkiv θα πέσει - Σκόνη και άλλο αμερικανικό Abrams

Καταρρέουν, φρενίτιδα απόγνωσης στην Ουκρανία - Γερμανός στρατηγός: Το Kharkiv θα πέσει - Σκόνη και άλλο αμερικανικό Abrams
Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός, πρώην ΝΑΤΟ): Οι Ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν το Kharkiv - National Review: Ο ουκρανικός στρατός είναι αδύναμος, δεν μπορεί να διεξάγει μάχες συνδυασμένων όπλων, τα νέα είναι συγκλονιστικά
(upd 27) Φρενίτιδα απόγνωσης κυριαρχεί στο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας… ο Ουκρανικός στρατός δυτικά της Avdiivka έχει καταρρεύσει, δεν έχουν προετοιμάσει άμυνα και οι Ρώσοι τους έχουν στην κυριολεξία διαλύσει…
Οι δραματικές εξελίξεις στην Γερμανία μετά τις διαρροές από υποκλοπές Γερμανών αξιωματικών του στρατού που συζητούν πως θα χτυπήσουν την Κριμαία δείχνουν… κάτι άλλο ότι έρχεται ένταση ΝΑΤΟ με Γερμανία…
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι διέρρευσαν άκρως απόρρητα στοιχεία.
Οι Γερμανοί διέρρευσαν ότι Βρετανοί βρίσκονται στην Ουκρανία και χειρίζονται οπλικά συστήματα και οι Γερμανοί άφησαν να διαρρεύσουν οι συνομιλίες για την Κριμαία… είναι ξεκάθαρο ότι ο Γερμανικός παράγοντας αρχίζει να το βλέπει αλλιώς την υπόθεση Ουκρανία…
Ο δισεκατομμυριούχος David Sachs προειδοποιεί ότι εάν εκλεγεί ο Biden θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, όχι πριν τις εκλογές γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος.
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να επιτεθούν στην Κριμαία με 38 drones αλλά η Ρωσική αεράμυνα και ηλεκτρονικός πόλεμος τα αντιμετώπισαν.
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι με δύο φθηνά drones κατέκαψαν και άλλο ένα αμερικανικό τανκ Abrams των Ουκρανών.

Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός, πρώην ΝΑΤΟ): Οι Ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν το Kharkiv

 Μετά την κατάληψη της Avdiivka, ο επόμενος στόχος του ρωσικού στρατού θα είναι το Kharkiv, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, απόστρατος στρατηγός της Bundeswehr Harald Kujat.
"Τώρα πήραν την Avdiivka, αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
Ο επόμενος στόχος είναι το Kharkiv", ισχυρίζεται o Harald Kujat.
Ο Harald Kujat εξήγησε την υπόθεσή του από το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός διεξάγει αυτήν τη στιγμή ενεργές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Kupyansk.
Πρόσθεσε επίσης ότι μετά από όλες τις απώλειες που υπέστησαν, η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έγινε εξαιρετικά δύσκολη.
"Τώρα η Ουκρανία δεν είναι πλέον σε θέση να διεξάγει χερσαία επίθεση και επιχειρήσεις μάχης.
Υπάρχει πολύ λίγο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στην πρώτη γραμμή του μετώπου άνω των 800 χιλιομέτρων", κατέληξε ο στρατηγός.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς στο Donetsk: Pobeda, Lastochkino, Severnoye και Petrovskoye.
Το Petrovskoye βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka, η οποία απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι Ρώσοι έκαψαν αμερικανικό τανκ Abrams με δύο φθηνά drones στην Avdiivka

Το ρωσικό drone FPV «Ghoul» κατέστρεψε ένα άλλο αμερικανικό τανκ Abrams κοντά στην Avdiivka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας των UAV.
«Σήμερα, (3/3/2024) κοντά στην Avdiivka, τα drones Ghoul κατέστρεψαν ένα άρμα Abrams.
Καταστράφηκε από μαχητές της ομάδας Κέντρο» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμερικανικό τανκ έφτασε πολύ κοντά στις θέσεις των Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι το χτύπησαν με RPG-7.
Στη συνέχεια, ο στρατός χρησιμοποίησε δύο drones kamikaze Ghoul, τα οποία έκαψαν το ακινητοποιημένο άρμα.

Προκλητικός Zelensky: Η Ουκρανία δεν θα ξεχάσει τις διαφωνίες των δυτικών χωρών για στρατιωτική βοήθεια, οι δυτικοί παίζουν παιχνίδια

Οι εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των εταίρων της Ουκρανίας σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια θα είναι αδύνατο να ξεχαστούν, δήλωσε ο Volodymyr Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
Κατά τη γνώμη του, ο κόσμος έχει «αρκετά συστήματα αεράμυνας» και «η Ουκρανία δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο από το απαραίτητο» για να «προστατέψει τη ζωή».
Παράλληλα, επέκρινε την καθυστέρηση στην προμήθεια όπλων και αεράμυνας στο Κίεβο, κατηγορώντας τους συμμάχους για «εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια ή διαμάχες» που περιορίζουν την «άμυνά μας».
«Αυτό είναι αδύνατο να το καταλάβουμε.
Είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε με αυτό.
Και θα είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε - ο κόσμος θα το θυμάται αυτό» τόνισε ο Zelensky.
Το Κογκρέσο, λόγω της θέσης της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν έχει υποστηρίξει ακόμη το αίτημα της κυβέρνησης να διαθέσει άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.
Οι προηγούμενες χορηγήσεις έληξαν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και τμήματα των πακέτων στρατιωτικής βοήθειας που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως έρχονται στην Ουκρανία ως εκπλήρωση προηγούμενων συμβάσεων.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Ο Vladimir Zelensky παρείχε στον Alexander Syrsky τον αρχηγό του Ουκρανικού στρατού λευκή επιταγή να αλλάξει την δομή του στρατεύματος

Ο Vladimir Zelensky έδωσε στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, πλήρη ελευθερία δράσης για το θέμα των αλλαγών προσωπικού στον στρατό.
«Ο αρχιστράτηγος έχει λευκή κάρτα για οποιεσδήποτε αλλαγές προσωπικού στο στρατό, στο αρχηγείο», τόνισε ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky όλοι οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι υποχρεωμένοι να «αισθανθούν το μέτωπο» και να γνωρίζουν για τις πραγματικές ανάγκες των Ουκρανών στρατιωτών.
Πρόσθεσε ότι ήδη την επόμενη εβδομάδα μετά την επιστροφή του αρχιστράτηγου από το μέτωπο, περιμένει αναφορά από αυτόν με συγκεκριμένες προτάσεις.
Νωρίτερα, ο Alexander Syrsky παραδέχτηκε ότι η διοίκηση ορισμένων ταξιαρχιών στο ανατολικό μέτωπο δεν αντιμετωπίζει το καθήκον της διαχείρισης και διατήρησης θέσεων...
Λ
όγω λανθασμένων υπολογισμών σκοπεύει να ενημερώσει τις Ταξιαρχίες.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και διευθύνουν χτυπήματα, οι αμερικανοί επίσης είναι εκεί

Μονάδες από χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και επιχειρούν πυροβολικό και εκτοξευτές πυραύλων πραγματοποιώντας πλήγματα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ήδη εκεί!
Ελέγχουν τα συστήματα που πραγματοποιούν τα πλήγματα.
Η Ρωσία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να σταματήσει, διαφορετικά η Δύση θα πρέπει να πληρώσει για τη συμπεριφορά της»
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κατά την ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, δήλωσε ότι οι επικίνδυνες ενέργειες και δηλώσεις των δυτικών κρατών στην εξωτερική πολιτική απειλούν μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η ουκρανική άμυνα θα καταρρεύσει λόγω οξείας έλλειψης πυρομαχικών, αντέχουν έως τον Ιούνιο

Η ουκρανική άμυνα θα καταρρεύσει λόγω οξείας έλλειψης πυρομαχικών, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και ξένοι αναλυτές πληροφοριών λένε ότι οι αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας θα αρχίσουν να καταρρέουν το καλοκαίρι.
Αυτά τα ευρήματα ταιριάζουν καλά με τις αναφορές ότι η Ουκρανία έχει όπλα για να κρατήσει το μέτωπο μέχρι τον Ιούνιο.
Μετά από αυτό, οι ελλείψεις πυρομαχικών θα γίνουν ακραίες».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανακοίνωσε ακραία έλλειψη πυρομαχικών στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο θα αρχίσει να υποχωρεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επαναλάβουν τις προμήθειες όπλων στους απαιτούμενους όγκους.

National Review: Ο ουκρανικός στρατός είναι αδύναμος, δεν μπορεί να διεξάγει μάχες συνδυασμένων όπλων, τα νέα είναι συγκλονιστικά

Λόγω εξάντλησης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν την ευκαιρία να διεξάγουν μάχη συνδυασμένων όπλων στο μέτωπο, γράφει η National Review.
«Ο ουκρανικός στρατός σήμερα έχει γίνει πολύ αδύνατος και αποδυναμωμένος.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ποτέ δεν κατέκτησαν τις μεθόδους διεξαγωγής μάχης συνδυασμένων όπλων και στη συνέχεια τις εγκατέλειψαν εντελώς».
Όπως σημειώνει η National Review, ορισμένες χώρες που προμήθευσαν το Κίεβο με όπλα δεν θα επαναλάβουν πλέον τις παραδόσεις και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα πυροβολικού και οβίδων.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

David Sachs (Αμερικανός δισεκατομμυριούχος): Εάν εκλεγεί ο Biden θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Biden θα στείλει στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στην Ουκρανία εάν επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο κοινωνικό δίκτυο X ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος David Sachs.
«Ο Biden αρχικά ήταν αντίθετος στην αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 , τανκς Abrams και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Τα έχει ήδη στείλει όλα αυτά»
Σύμφωνα με τον David Sachs, η αποστολή χερσαίων στρατευμάτων παραμένει «το μόνο ταμπού», αλλά ο Γάλλος πρόεδρος Macron έχει ήδη θέσει αυτό το θέμα.
Επιπλέον, λαμβάνουμε πληροφορίες «καθημερινά» ότι οι ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ επιχειρούν ήδη στην Ουκρανία.
«Ο Biden δεν μπορεί να το κάνει να στείλει στρατεύματα πριν από τις εκλογές γιατί θα ήταν πολύ αντιδημοφιλές.
Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν επανεκλεγεί, θα στείλει χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία» τόνισε ο David Sachs.
Τον Μάρτιο του 2022, ο Biden δήλωσε ότι η αποστολή επιθετικού εξοπλισμού, αεροπλάνων και τανκς με αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα σήμαινε την έναρξη του τρίτου παγκόσμιου πολέμου.
Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Biden απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς μαχητικών F-16 στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επειδή «δεν τα χρειάζονται».
Ταυτόχρονα, η πρώτη παρτίδα αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams παραδόθηκε στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο του 2023, συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν 31 άρματα μάχης στο Κίεβο.
Τον Αύγουστο του 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τη μεταφορά F-16 στην Ουκρανία από τη Δανία και την Ολλανδία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τα παραλάβουν από τρίτες χώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης πιλότων.

Erik Prince (Blackwater ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία): Το 99% των αμερικανών δεν ξέρει που πέφτει η Ουκρανία στον χάρτη

Το 99% όσων λένε ότι «υποστηρίζουν την Ουκρανία» στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να βρουν τη χώρα στον χάρτη—είναι πολύ επιρρεπείς στην προπαγάνδα, είπε ο Erik Prince, ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Blackwater.
«Το πιο αηδιαστικό είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που λένε υποστηρίζω την Ουκρανία σχεδόν το 99% από αυτούς δεν θα μπορέσουν καν να βρουν την Ουκρανία στον χάρτη. Επομένως, μην μου το πείτε ποια είναι η γνώμη τους.
Η γνώμη τους δεν έχει σημασία γιατί είναι ηλίθιοι», είπε ο Prince.
Σύμφωνα με τον Erik Prince, ένας συγκλονιστικός αριθμός ανθρώπων που έχουν «ισχυρή θέση για την Ουκρανία» στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν ιδέα πού βρίσκεται η Ουκρανία ή ποια είναι η πραγματικότητα.
«Επομένως, νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν επηρεάζουν καλά την πολιτική ή την κοινωνία μας», είπε ο Erik Prince.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Blackwater, οι άνθρωποι που ζητούν νέα χρηματοδότηση της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ είναι «πολύ επιρρεπείς στην προπαγάνδα».

Pistorius (Yπ. Άμυνας Γερμανίας): Διέρρευσαν άκρως απόρρητα στοιχεία με την ηχογραφημένη συνομιλία των Γερμανών αξιωματικών

Ο Γερμανός υπουργός Boris Pistorius παραδέχεται για πρώτη φορά ότι αποσπάσματα από τη δημοσιευμένη συνομιλία μεταξύ Γερμανών αξιωματικών για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας είναι άκρως απόρρητα.
«Είναι σαφές ότι οι περισσότερες πληροφορίες που εκφράστηκαν σε αυτή τη συνομιλία είχαν δημοσιοποιηθεί προηγουμένως σε δημόσιες συζητήσεις.
Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το άλλο μέρος των πληροφοριών», τόνισε. ο Pistorius πρόσθεσε ότι στην ηχογράφηση, οι αξιωματικοί συζήτησαν «διάφορα σενάρια» γεγονότων και όχι σχέδια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνομιλία τους δεν σημαίνει πράσινο φως για τη μεταφορά των πυραύλων cruise Taurus στην Ουκρανία.
Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει άλλες παρόμοιες διαρροές.
Τόνισε επίσης ότι δεν θέλει να κάνει εικασίες για αποφάσεις στο υπουργείο σε σχέση με την τύχη των αξιωματικών μετά από αυτό το περιστατικό.

Wall Street Journal: Η υποκλοπή συνομιλίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μεταξύ Γερμανίας και ΝΑΤΟ

Η υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ του γερμανικού στρατού σχετικά με πιθανά χτυπήματα στη Γέφυρα της Κριμαίας θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΝΑΤΟ, γράφει η Wall Street Journal.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στη συνομιλία, ο στρατός λέει ότι στρατιωτικό προσωπικό από τη Μεγάλη Βρετανία , τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία για να βοηθήσει στη διατήρηση προηγμένων δυτικών συστημάτων μάχης, αν και οι αρχές αυτών των χωρών αρνούνται αυτό το γεγονός.
«Η διαρροή πληροφοριών... προκάλεσε οργή στη Γερμανία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεταμένες σχέσεις με τους συμμάχους της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε η η Wall Street Journal.
Την 1 Μαρτίου, η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, Margarita Simonyan, δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte το πλήρες κείμενο μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών συζητώντας πώς «θα βομβαρδίσουν την Γέφυρα της Κριμαίας.
«Στη συνομιλία, που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr Frank Graefe, ο επιθεωρητής του BBC Ingo Gerhartz και υπάλληλοι του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr Space Command Fenske and Frostedt.
Μεταξύ άλλων, οι συνομιλητές πρότειναν να χωριστεί η όλη επιχείρηση σε στάδια και να στραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βοήθεια στον προγραμματισμό.
Ένας από τους αξιωματικούς είπε επίσης ότι οι πύραυλοι Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση εάν χρησιμοποιηθεί το γαλλικό μαχητικό Rafale. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο γερμανικός στρατός προσπάθησε να βρει τρόπο να επιτεθεί στη γέφυρα χωρίς να κάνει τη Γερμανία συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση.

Έρχονται και νέες αποκαλύψεις μετά την ηχογραφημένη συνομιλία

Η  Simonyan προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις μετά τη δημοσίευση ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών.
«Εκεί από όπου την πήρα (σ.σ. ηχογραφημένη συνομιλία), δεν είναι πια εκεί.
Αν πάρω περισσότερες, θα δημοσιεύσω περισσότερες.
Περιμένετε», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Medvedev (Ρωσία): Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία – Όλα τα άλλα είναι κακόβουλα ψέματα

Ως απόδειξη ότι η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία εκλαμβάνει ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev την υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμών αξιωματικών του γερμανικού στρατού περί χτυπήματος στη Γέφυρα της Κριμαίας.
«Όλες οι προσπάθειες να παρουσιαστεί η (ηχογραφημένη) συνομιλία των αξιωματικών της Bundeswehr ως ένα απλό παιχνίδι πυραύλων και τανκς είναι κακόβουλα ψέματα.
Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία», έγραψε ο Medvedev στο κανάλι του στο Telegram.

Musk (Αμερικανός Επιχειρηματίας): Το ΝΑΤΟ έπρεπε να έχει διαλυθεί εδώ και καιρό

Ο δισεκατομμυριούχος πρωτοπόρος επενδυτής Elon Musk έκανε μια απρόσμενη δήλωση για το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «είχε ενδιαφέρον κάποτε, αλλά έπρεπε να έχει διαλυθεί καιρό τώρα», συμφωνώντας με την άποψη του Αμερικανού επιχειρηματία David Sachs, που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο X, ότι μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Βορειοατλαντική Συμμαχία έπρεπε να είχε διαλυθεί.
Ο επιχειρηματίας σημείωσε ότι, αντί να διαλυθεί το ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, επινοήθηκε για τη Συμμαχία μια νέα αποστολή: η επέκταση.
Κατά τη γνώμη του, ήταν ο νέος σκοπός της οργάνωσης που δημιούργησε γύρω της την εχθρότητα που ήταν απαραίτητη για να δικαιολογηθεί η ύπαρξή της.
«Αλήθεια.
Πάντα αναρωτιόμουν γιατί το ΝΑΤΟ συνεχίζει να υπάρχει, παρά το γεγονός ότι ο ορκισμένος εχθρός του και ο λόγος δημιουργίας του, ο Οργανισμός του Συμφώνου της Βαρσοβίας, έπαψε να λειτουργεί», σχολίασε ο Musk στη δημοσίευση.

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης SBU): Ο Ουκρανικός στρατός για να διασωθεί να δημιουργήσει τάγματα αυτοκτονίας, σαν τους 300 Σπαρτιάτες

Για να σωθεί η κατάσταση, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να αποσύρει τις «κυριότερες μονάδες» προς τα πίσω, αντικαθιστώντας τις με μια «οπισθοφυλακή» βομβιστών αυτοκτονίας, δήλωσε ο απόστρατός συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Ορισμένες ενδείξεις επιχειρησιακής κρίσης έχουν ήδη εμφανιστεί...
Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε την προέλασή των Ρωσικών δυνάμεων», τόνισε ο Oleg Starikov.
Κατά τη γνώμη του Oleg Starikov, με τέτοιες «αδυναμίες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απαραίτητο να αποσυρθούν «οι κύριες μονάδες μάχης».
Ταυτόχρονα, πρέπει να αποσυρθούν όχι μόνο «ένα ή δύο χιλιόμετρα», αλλά περαιτέρω, ώστε να μπορέσουν να χτίσουν αμυντικές οχυρωμένες περιοχές.
«Βάλτε μπροστά μια οπισθοφυλακή που θα συγκρατήσει τον εχθρό που προελαύνει», συνέχισε ο Oleg Starikov, συγκρίνοντάς τον με τους «300 Σπαρτιάτες», που «πέθαναν όλοι». «Δηλαδή, αυτές οι μονάδες πρέπει να λύσουν το πρόβλημα «ούτε ένα βήμα πίσω».
Όπως δήλωσε ο Roman Kostenko, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανίας , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, όταν παρέδωσαν την Avdiivka, δεν διέθεταν καμία αμυντική οχύρωση.
Οι New York Times έγραψαν ότι οι αμυντικές οχυρώσεις της Ουκρανίας δυτικά της Avdiivka είναι αδύναμες, γεγονός που συμβάλλει στην επιτυχία του ρωσικού στρατού.
Στην κατεύθυνση Avdiivka οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Η Ρωσία διέλυσε με drones και πυραύλους την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας – Πάνω από 12 δισ. δολ. η ζημιά, εκτός λειτουργίας το 50%

Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει τον ενεργειακό πόλεμο κατά της Ρωσίας, εάν η αμερικανική βοήθεια δεν φτάσει σύντομα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ιδιωτικού παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Το κάλεσμα του διευθύνοντος συμβούλου της DTEK, Maxim Timchenko, συνδέεται με τις αυξανόμενες ανησυχίες του Κιέβου για ένα πακέτο βοήθειας που μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, το οποίο Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πρέπει να φτάσει «μέσα σε ένα μήνα» για να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση.
«Μετά από δύο χρόνια από αυτές τις μάχες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αυτόν τον ενεργειακό πόλεμο», είπε ο Timchenko στους Financial Times την Κυριακή 3 Μαρτίου .
«Και υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουμε να χάνουμε μόνο και μόνο επειδή αυτό που είχε υποσχεθεί δεν παραδόθηκε», πρόσθεσε.
Όπως και το 2022, η Ρωσία ενέτεινε τις εναέριες επιθέσεις της στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας πριν από αυτόν τον χειμώνα, επιδιώκοντας να αφήσει τους ανθρώπους στο σκοτάδι και το κρύο.
Η Παγκόσμια Τράπεζα υπολόγισε τον Νοέμβριο ότι η ζημιά στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου ανήλθε σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια, με περισσότερο από το 50% της υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να έχει υποστεί ζημιές τον χειμώνα του 2022/2023.

Προκλητικός Amir Weightman (Εκπρόσωπος Likud): Η θέση του Ισραήλ απέναντι στη Ρωσία θα γίνει πιο σκληρή

Η θέση του Ισραήλ απέναντι στη Ρωσία θα γίνει πιο επιθετική, λέει ο Amir Weightman, εκπρόσωπος του ισραηλινού κυβερνώντος κόμματος Likud.
Νωρίτερα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan δήλωσε σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης ότι το Ισραήλ εργάζεται για να παράσχει στην Ουκρανία συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για επιθέσεις πυραύλων και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τον Whiteman, ο οποίος μίλησε στο Business Insider, η δήλωση του Ισραήλ δεν έγινε ξαφνικά.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, προηγήθηκε της έναρξης των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα μεταξύ ηγετικών παλαιστινιακών φατριών στο πλαίσιο μιας διαπαλαιστινιακής συνάντησης για την διευθέτηση στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Ισραηλινός πολιτικός είπε ότι η Ρωσία φέρεται να εμπλέκεται σε όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, αλλά παραδέχτηκε ότι το επίπεδο της εμπλοκής της είναι ασαφές.
«Το Ισραήλ θα πάρει μια πιο επιθετική θέση απέναντι στη Ρωσία», τόνισε ο Whiteman.
Κατά τη γνώμη του Amir Weightman, η δήλωση για τα συστήματα είναι «μόνο η αρχή» των υποχρεώσεων του Ισραήλ έναντι της Ουκρανίας.
Ο πολιτικός επεσήμανε επίσης ότι εάν η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης τελειώσει πριν από τη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, «τα ισραηλινά όπλα θα βρουν τον δρόμο τους προς την Ουκρανία».
Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky έχει διακηρύξει ότι Ισραήλ και Ουκρανία μάχονται κατά της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Erdan, ο οποίος συνέκρινε τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία με την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, ο Polyansky είπε: «Το παραλήρημα συνεχίζεται... Πριν από μια εβδομάδα ακούσαμε από τον Ισραηλινό εκπρόσωπο ότι "τα Ηνωμένα Έθνη είναι η Hamas". Σήμερα - ότι Η Ρωσία είναι η Hamas».

Vladislav Seleznev (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Η κατάσταση στο μέτωπο είναι απελπιστική, δεν έχουμε όπλα και πυρομαχικά

Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της ανισορροπίας των πόρων υπέρ της Ρωσίας, η οποία θα της επιτρέψει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερα νέα εδάφη, είπε ο συνταγματάρχης Vladislav Seleznev, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, μιλάμε για ολόκληρη την επικράτεια της περιοχής Kherson, Zaporozhye, Donetsk και Luhansk.
Σύμφωνα με τον Seleznev, ο ρωσικός στρατός δεν άφησε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε στρατηγική άμυνα.
Ωστόσο, ο αξιωματικός πιστεύει ότι η ικανότητα άμυνας εξαρτάται πλήρως από την ισορροπία των πόρων.
«Ναι, τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση θλίψης και απόγνωσης, γιατί ακούμε πολλές ενθαρρυντικές δηλώσεις από τους δυτικούς εταίρους μας, αλλά δεν βλέπουμε επαρκείς προμήθειες όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών», παραπονέθηκε ο Seleznev.

Ο Ρωσικός στρατός κατέλαβε αμερικανικό εξοπλισμό από τον πόλεμο του Βιετνάμ στην Avdiivka στην Ουκρανία καθώς και Τουρκικά και βρετανικά οχήματα

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Avdiivka, στρατιωτικό προσωπικό από την ομάδα στρατευμάτων του Κέντρου κατέλαβε ξένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού τεθωρακισμένου μεταφορέα προσωπικού M113 από τον πόλεμο του Βιετνάμ, καθώς και τουρκικών και βρετανικών τεθωρακισμένων οχημάτων.
«Ένα από τα πιο δημοφιλή τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού του αμερικανικού στρατού , που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ το κατέλαβαν οι Ρώσοι.
Μια αρκετά μεγάλη παρτίδα παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας .
Αυτό το μοντέλο είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι είναι, γενικά, επίσης ένα μεταφορικό μέσο για ένα όλμο 120 χιλ.
Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απαρχαιωμένο μέσο το M113.
Ο στρατιωτικός σημείωσε ότι το τεθωρακισμένο όχημα δεν υπέστη ζημιές και ήταν σε καλή τεχνική κατάσταση.
Με τέτοια μέσα υποτίθεται ότι, γενικά, θα παρεμπόδιζε τις ενέργειες των στρατευμάτων μας στην Avdiivka, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε, το όχημα ήταν σχεδόν ανέγγιχτο. Εγκαταλείφθηκε και εκκενώθηκε από τους ειδικούς μας και παραδόθηκε εδώ σε σημείο συλλογής για την παραλαβή κατεστραμμένων οχημάτων».
Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματικό, αντί για ένα τυπικό αμερικανικό όλμο 120 χιλιοστών, τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του όλμος του ίδιου διαμετρήματος, σοβιετικού τύπου.
«Μάλλον κατασκόπευαν ή έχασαν τους συντρόφους τους κάπου και έστησαν έναν συνηθισμένο σοβιετικό όλμο 120 χιλιοστών», εξήγησε ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος.
Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 υιοθετήθηκε από τον αμερικανικό στρατό το 1961.
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη μάχη το 1962 και έκτοτε έχει υπηρετήσει σε κάθε ένοπλη σύγκρουση που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου του Βιετνάμ.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίδειξης των αιχμαλωτισμένων τροπαίων, μαχητές της ομάδας Κέντρου έκαναν βόλτα με ένα τουρκικό τεθωρακισμένο αυτοκίνητο Kirpi που είχε συλληφθεί από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Kirpi είναι ένα όχημα του τουρκικού στρατού, κατασκευασμένο από την τοπική εταιρεία BMC.
Το θωρακισμένο αυτοκίνητο έχει βάρος μάχης 20 τόνους και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 13 άτομα.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, η Ουκρανία έχει λάβει τουλάχιστον 200 τέτοια οχήματα από το 2022.
Ένα άλλο αποδεδειγμένο τρόπαιο του ρωσικού στρατού ήταν το βρετανικό τεθωρακισμένο όχημα παντός εδάφους Pinzgauer Vector 718 (Pinzgauer 718) με διάταξη τροχών 6x6.

Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Ήρθε η ώρα για συμφωνία κατάπαυσης πυρός, οι δύο πλευρές έχουν εξαντλήσει τα στρατιωτικά μέσα

H Τουρκία ελπίζει να επιτευχθεί εκεχειρία στην Ουκρανία, καθώς τα μέρη της σύγκρουσης έχουν φτάσει στο μέγιστο από αυτά που μπορούν να επιτύχουν με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan.
«Στο θέμα της Ουκρανίας, πιστεύουμε ότι και οι δύο πλευρές έχουν φτάσει στο όριο του τι μπορούν να κερδίσουν με στρατιωτικά μέσα.
Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει ο διάλογος για κατάπαυση του πυρός», είπε.
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, τα θέματα εδαφικής κυριαρχίας και κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να συζητηθούν χωριστά.

Roman Kostenko (Ουκρανική Επιτροπή Άμυνας): Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είχαν οχυρώσεις για άμυνα όταν παρέδωσαν την Avdiivka

Όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραδόθηκαν στην Avdiivka, δεν διέθεταν καμία αμυντική οχύρωση στην οποία τα στρατεύματα υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να εδραιώσουν, τόνισε ο Roman Kostenko, γραμματέας της Verkhovna Rada της Ουκρανίας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας.
Οι New York Times, δημοσιεύοντας εικόνες από την αμερικανική δορυφορική εταιρεία Planet Labs, ανέφεραν το Σάββατο ότι οι αμυντικές οχυρώσεις της Ουκρανίας δυτικά της Avdiivka είναι αδύναμες, γεγονός που συμβάλλει στην επιτυχία του ρωσικού στρατού.
«Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα (όταν υποχωρούμε από την Avdiivka) είναι η απουσία καλά οχυρωμένων θέσεων.
Και αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Το ερώτημα εδώ είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο για τα στρατεύματα που υποχωρούν να περάσουν σε άμυνα
Έπρεπε να προετοιμαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν θέσεις.
Τα στρατεύματα που υποχωρούσαν έπρεπε να πάνε πίσω από τα αμυνόμενα στρατεύματα, αλλά δεν είχαμε προετοιμάσει αμυντικές θέσεις…
Η πόλη Αvdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, το οποίο μετατράπηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.
Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν την Αvdiivka.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου απελευθέρωσαν την Avdiivka στις 17 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων και προχώρησαν σε βάθος 8,6 χιλιομέτρων.
Η συνολική έκταση της απελευθερωμένης περιοχής ήταν 31,75 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Ρώσοι πήραν την Avdiivka με τα Su 35 - Η πόλη - κλειδί έπεσε με τα 400 χτυπήματα ακριβείας που δέχθηκαν οι Ουκρανοί

Nέες σημαντικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων και τελικά την κατάληψη της πόλης Avdiivka που βρίσκεται σε στρατηγική θέση.
Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις από την πόλη αποχώρησαν στις 17 Φεβρουαρίου 2024.
Οι συνεχιζόμενες μάχες στη γύρω περιοχή έχουν αναγκάσει έκτοτε τον ουκρανικό στρατό να αναπτύσσει την πρώτη γραμμή τα αμερικανικά άρματα μάχης M1A1 Abrams.
Συμμετείχαν σε εχθροπραξίες στην περιοχή στις 23 Φεβρουαρίου ενώ τρεις μέρες αργότερα κατέγραψαν την πρώτη απώλεια.
Ένας αυξανόμενος αριθμός πηγών ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την κατάληψη της πόλης, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία διαδραμάτισε βασικό ρόλο και βομβάρδιζε εντατικά τις ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις τόσο εντός της Avdiivka όσο και στις γύρω περιοχές.
Μια ασυνήθιστη πτυχή της εκστρατείας ήταν η αναφερόμενη ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών Su-35 για βομβαρδιστικές αποστολές χρησιμοποιώντας βόμβες ολίσθησης ακριβείας, καθώς στα πιο ευρέως λειτουργικά και λιγότερο δαπανηρά μαχητικά Su-34 και Su-30SM έχουν ανατεθεί πιο συχνά τέτοιες αποστολές.
Το Su-35 σχεδιάστηκε για αποστολές υψηλών προδιαγραφών και έχει κερδίσει σημαντικά περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών αναφερόμενων καταρρίψεων του κορυφαίου ουκρανικού μαχητικού κατηγορίας Su-27 Flanker, υπενθυμίζει σε δημοσίευμά του το Military Watch Magazine.
Aυτό δείχνει ότι το αεροσκάφος μπορεί να επιχειρούσε ασυνήθιστα κοντά στην πρώτη γραμμή, κάτι που θα συνέβαινε εάν εκτελούσαν βομβαρδιστικές αποστολές όπως αναφέρθηκε.
Δεν είναι βέβαιο γιατί στα Su-35 ανατέθηκαν να βομβαρδίζουν εχθρικούς στόχους, αλλά η μοναδική τους ηλεκτρονική ικανότητα σε εντοπισμό – αναγνώριση μπορεί να θεωρήθηκε πολύτιμη για τις ρωσικές δυνάμεις.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα χτυπήματα ακριβείας στην εκστρατεία για την Avdiivka κορυφώθηκαν σε 400 την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων εδάφους-εδάφους και κατευθυνόμενου πυροβολικού καθώς και αεροπορικών επιδρομών.

Συνεχίζεται η προέλαση των Ρώσων δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτιικά στην Avdiivka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν την 1 και 2 Μαρτίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην κεντρική και ανατολική Orlivka (δυτικά της Avdiivka).

Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στο Tonenke (δυτικά της Avdiivka).
Οι
ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από τον Tonenke, επίσης προχώρησαν κοντά στο Stepove (βορειοδυτικά της Avdiivka), Novobakhmutivka (βορειοδυτικά της Avdiivka) και Nevelske (νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενέστρεψαν πλήρως στοιχεία μιας ταξιαρχίας που πολεμούσε στην ανατολική κατεύθυνση για δύο χρόνια και τα μετέφεραν στο πίσω μέρος για αποκατάσταση
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φέρεται να δεσμεύει πρόσθετα στοιχεία σε επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της Avdiivka, υποδηλώνοντας περαιτέρω ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πριν οι ουκρανικές δυνάμεις δημιουργήσουν άμυνες που είναι πιο δύσκολο να διαπεραστούν
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση χρησιμοποίησε στοιχεία της 74ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών (41η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή [CMD]) από εφεδρεία στη μάχη στην κατεύθυνση Lastochkyne-Tonenke.
Ο Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική διοίκηση πιθανότατα θα δεσμεύσει επίσης στοιχεία του 348ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (90th Tank Division, 41st CAA, CMD) προς την κατεύθυνση Berdychi ή Novobakhmutivka στο εγγύς μέλλον.

Οι Ρώσοι βελτιώνουν τις θέσεις τους στο Νότιο Donetsk - Κατέρριψαν 143 ουκρανικά drones

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν στην περιοχή του Νοτίου Donetsk τον ουκρανικό στρατό, που κατέγραψε 250 απώλειες (νεκροί και τραυματίες) και έχασε σημαντικό εξοπλισμό όπως ένα σύστημα πυροβολικού Akatsiya, ένα οβιδοβόλο D-20, δύο συστήματα πυροβολικού Gvozdika και έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών Grad.
Η ρωσική ομάδα μάχης Ανατολή βελτίωσε τις θέσεις της, πλήττοντας την 72η μηχανοκίνητη και την 128η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας των Ουκρανών κοντά στους οικισμούς Dobropolye στην περιοχή Zaporizhia, Ugledar και Vodyanoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) ανέφερε το Tass.
Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 143 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2, την τελευταία ημέρα στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_022024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_022024.png

Avdiivka_Direction_Battle_Map_Draft_March_022024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_022024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_022024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης