Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ιστορικό super-deal ύψους 35 δισ. δολ. για την αστική ανάπτυξη πόλης

Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ιστορικό super-deal ύψους  35 δισ. δολ. για την αστική ανάπτυξη πόλης
Η συμφωνία την καθιστά τη μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση σε έργο αστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου
Τα νέα μέλη των BRICS, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία αστικής ανάπτυξης ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή.
Η Αίγυπτος συμφώνησε να δαπανήσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αστική ανάπτυξη της πόλης Ras el-Hekma, ανέφερε το Bloomberg την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Mostafa Madbouly επιβεβαίωσε τη συμφωνία σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι της Αιγύπτου και των Εμιράτων.
Η συμφωνία την καθιστά τη μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση σε έργο αστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου.
Οι χώρες BRICS συνάπτουν νέες συνεργασίες για τις οποίες δεν είχε ακουστεί ποτέ στο παρελθόν.
Η χώρα θα λάβει προκαταβολή 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ερχόμενη εβδομάδα και άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας των επιχειρήσεων Naguib Sawiris χαιρέτισε τη συμφωνία ως ιδιατερα θετικά εξέλιξη , αναφέροντας ότι θα οδηγούσε στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η συμφωνία οδηγεί σε «προσέλκυση ξένου νομίσματος, δημιουργία θέσεων εργασίας και σταθεροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας», είπε.
Ωστόσο, η συμφωνία απέσπασε και ορισμένη κριτική, καθώς το κόμμα της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει στους εγχώριους επενδυτές να αναπτύξουν την παράκτια πόλη Ras el-Hekma.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης