Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ: Η μόνη εξουσιοδοτημένη και νόμιμη διοίκηση που θα λειτουργεί στη Γάζα είναι η Παλαιστινιακή

Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ: Η μόνη εξουσιοδοτημένη και νόμιμη διοίκηση που θα λειτουργεί στη Γάζα είναι η Παλαιστινιακή
Θα υπάρχει μια Παλαιστινιακή διοίκηση στη Γάζα, όπως και στη Δυτική Όχθη, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Riyad al-Maliki και κάλεσε τα ευρωπαϊκά κράτη να πιέσουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να δεχθεί την λύση δύο κρατών
"Η μόνη εξουσιοδοτημένη και νόμιμη παλαιστινιακή διοίκηση που θα λειτουργεί στη Γάζα από εδώ και στο εξής είναι η Παλαιστινιακή διοίκηση.
Θα υπάρχει μια Παλαιστινιακή διοίκηση στη Γάζα, όπως και στη Δυτική Όχθη", διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Riyad al-Maliki.
Ο Maliki μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Antalya Diplomacy Forum (ADF) 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο NEST στην Τουριστική Περιοχή Μπέλεκ, όπου το Anadolu Agency (AA) είναι ο «Παγκόσμιος Εταίρος Επικοινωνίας».
Ο Υπουργός Maliki επεσήμανε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamyn Netanyahu είναι εντελώς αντίθετος στη λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη και είπε ότι θα ήταν «μάταιο» για την Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να περιμένουν τον Netanyahu να λάβει μια μελλοντική απόφαση και να εφαρμόσει μία λύση δύο κρατών.
Δηλώνοντας ότι η Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να σκεφτούν διαφορετικά και να πιέσουν τον Netanyahu για μια λύση δύο κρατών, ο Maliki είπε: «Αυτές οι χώρες (οι ευρωπαϊκές χώρες) θα πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία, αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να ξεκινήσει με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».
Δηλώνοντας ότι η Ιρλανδία και ο ιρλανδικός λαός πάντα υποστήριζαν τη λύση των δύο κρατών, ο Maliki σημείωσε ότι η Ιρλανδία πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης