Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ritter (πρώην CIA) εκθέτει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ: Έχουν ήδη στείλει «κρυφά» στρατιώτες στην Ουκρανία, όπως κάνουν πάντα

Ο Ritter (πρώην CIA) εκθέτει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ: Έχουν ήδη στείλει «κρυφά» στρατιώτες στην Ουκρανία, όπως κάνουν πάντα
Η αποκάλυψη ήρθε μέρες αφότου ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ισχυρίστηκε ότι βρετανικά και γαλλικά στρατεύματα επιχειρούν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει κρυφά στρατιώτες σε ξένες συγκρούσεις στο παρελθόν και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν το κάνουν τώρα στην σύγκρουση της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ και συγγραφέας Scott Ritter στο Sputnik, με αφορμή την ομιλία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας της Τουρκίας, όπου είπε ότι στρατιωτικοί από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ επιχειρούν στην Ουκρανία.
Τα σχόλια ήρθαν μέρες αφότου ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ισχυρίστηκε ότι βρετανικά και γαλλικά στρατεύματα επιχειρούν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος του Βιετνάμ δείχνει το πως...

«Αυτό είναι κάτι –για παράδειγμα– που κάναμε εκτενώς κατά την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ», εξήγησε ο Ritter.
«Πολλοί από τους πιλότους της Air America πέταξαν αποστολές μάχης πάνω από το Λάος.
Παρότι το Κογκρέσο είχε απαγορεύσει στο αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό να εμπλακεί, πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Αμερικής που… κλήθηκαν στο γραφείο του διοικητή τους απολύθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία και στη συνέχεια προσελήφθησαν στο επόμενο γραφείο όπου βρισκόταν ένας αξιωματούχος της CIA και πήγαιναν κανονικά στις αποστολές τους».
«Έτσι το έχουμε κάνει στο παρελθόν και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω ότι δεν συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι σήμερα σε ορισμένα μέρη του κόσμου», είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν η Ουκρανία περιλαμβάνεται σε αυτό, αλλά γνωρίζουμε ότι παρέχει «σημαντική υλικοτεχνική υποστήριξη» στο καθεστώς του Κιέβου.
Οι πραγματικοί εν ενεργεία αξιωματικοί «θα ήταν δύσκολο να φανούν», είπε ο Ritter, επικαλούμενος τους νομικούς και πολιτικούς περιορισμούς, αλλά προσθέτει ότι οι εργολάβοι θα ήταν πιο εύλογοι.

Την Παρασκευή 1/3, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά στρατεύματα, όχι μόνο μισθοφόροι, που επιχειρούν στην Ουκρανία.

Ο Ritter, μιλώντας μια ημέρα πριν από τα σχόλια του Lavrov, σημείωσε ότι «υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι κατά τη Μάχη της Μαριούπολης υπήρχε εν ενεργεία γαλλικό προσωπικό, κάποιοι που πέθαναν όταν εκκενώθηκαν... άλλοι που απομακρύνθηκαν επιτυχώς κατόπιν εντολής του Γάλλου Προέδρου [Emmanuel Macron] που παρακάλεσε [τους] Ουκρανούς να τους βγάλουν».
Ο Ritter ανέφερε επίσης ένα «πρόσφατο περιστατικό» όπου σκοτώθηκαν «αρκετές δεκάδες Γάλλοι υπήκοοι» με «προηγούμενο ή και τρέχον γαλλικό στρατιωτικό καθεστώς».
Ο Ritter δεν διευκρίνισε σε ποιο περιστατικό αναφερόταν, αλλά στα τέλη Ιανουαρίου, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι 60 ξένοι στρατιώτες, κυρίως Γάλλοι μισθοφόροι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο Kharkiv. Η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των νεκρών και ισχυρίστηκε ότι ήταν εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Έχουμε, λοιπόν, περιπτώσεις όπου οι Δυτικοί σίγουρα εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη του ουκρανικού στρατού», κατέληξε ο Ritter.

Τουλάχιστον στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Πρόεδροι έχουν νομική κάλυψη για αυτές τις ενέργειες μέσω προεδρικών πορισμάτων που ο πρόεδρος παρουσιάζει στον «μικρό αριθμό» νομοθετών που «διαχειρίζονται επιτροπές εποπτείας» και λέει ότι «ο πρόεδρος πρόκειται να λειτουργήσει κατά παράβαση από αυτούς τους νόμους, αλλά ειδοποιεί το Κογκρέσο [για αυτό]».
Σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι πρόεδροι υπέγραψαν πορίσματα αφού πιάστηκαν και δεν αντιμετώπισαν συνέπειες, ο Ritter είπε ότι αυτό είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα με το εκτελεστικό τμήμα στις ΗΠΑ.
«Κανένας πρόεδρος δεν λογοδοτεί για τέτοια θέματα…
Κάθε [πρόσφατος] πρόεδρος έχει υπογράψει πολλαπλά ευρήματα για να δικαιολογήσει την αντισυνταγματική συμπεριφορά [με] τη χρήση αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης