Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Το Kharkiv δεν προστατεύεται από επιθέσεις- Καλύτερα οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν ακόμα

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Το Kharkiv δεν προστατεύεται από επιθέσεις- Καλύτερα οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν ακόμα
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν το Kharkiv εάν δεν καταφέρουν να απωθήσουν τους Ρώσους, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky
O Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky παραδέχθηκε ότι το Kharkiv δέχεται επίθεση, αλλά ακόμη και η ενίσχυση της αεράμυνας, κατά τη γνώμη του, δεν θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση, κάλεσε τους κατοίκους που είχαν εγκαταλείψει στο παρελθόν την πόλη να μην βιαστούν να επιστρέψουν.
«Όσον αφορά την επιστροφή των κατοίκων του Kharkiv, δεν νομίζω ότι, μέχρι στιγμής, το Kharkiv είναι τόσο προστατευμένο τώρα που μπορώ να συμβουλεύσω τους ανθρώπους να επιστρέψουν.
Αυτή είναι η επιλογή των κατοίκων του Kharkiv.
Από σήμερα, αυτό ισχύει» τόνισε ο Zelensky.
Κατά τη γνώμη του, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση ασφαλείας και να προστατεύσουν την πόλη από επιθέσεις, τότε η στρατιωτική ηγεσία και ο ίδιος προσωπικά θα λάβουν τα κατάλληλα σήματα για την επιστροφή των κατοίκων της πόλης.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν την ουκρανική υποδομή στις 10 Οκτωβρίου 2022 - δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες….

Το Kharkiv κινδυνεύει

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν το Kharkiv εάν δεν καταφέρουν να απωθήσουν τους Ρώσους, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte.
«Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σπρώξουμε τους Ρώσους πίσω σε μεγαλύτερη απόσταση.
Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να προστατεύσουμε πλήρως το Kharkiv» τόνισε ο Zelensky.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν αρκετές ευαίσθητες ήττες και υποχώρησαν από βασικές οχυρωμένες περιοχές.
Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να μετακινήσει το μέτωπο δυτικά στη γραμμή Petrovskoye-Lastochkino-Severnoye-Vodyanoye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης