Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατέρριψαν πύραυλο επιφανείας- αέρος των ανταρτών Houthi της Υεμένης

ΗΠΑ: Κατέρριψαν πύραυλο επιφανείας- αέρος των ανταρτών Houthi της Υεμένης
Οι αμερικανικές δυνάμεις «διεξήγαγαν πλήγμα σε νόμιμη άμυνα εναντίον πυραύλου εδάφους-αέρος (...) που ήταν έτοιμος να εκτοξευθεί από περιοχή ελεγχόμενη από τους Houthi στην Υεμένη», ανέφερε η CENTCOM μέσω X
Πύραυλο επιφανείας-αέρος των ανταρτών Houthi στην Υεμένη κατέστρεψε το προηγούμενο 24ωρο ο στρατός των ΗΠΑ, καθώς ήγειρε «άμεση απειλή» για τα αμερικανικά αεροσκάφη στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεικτό διοικητήριο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).
Οι αμερικανικές δυνάμεις «διεξήγαγαν πλήγμα σε νόμιμη άμυνα εναντίον πυραύλου εδάφους-αέρος (...) που ήταν έτοιμος να εκτοξευθεί από περιοχή ελεγχόμενη από τους Houthi στην Υεμένη», ανέφερε η CENTCOM μέσω X (του πρώην Twitter).
Ο πύραυλος ήγειρε «άμεση απειλή για αμερικανικά αεροσκάφη στην περιοχή», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη CENTCOM, την Παρασκευή 1/3 οι Houthi εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) που κατέπεσε στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να προκαλέσει ζημιά σε κανένα πλοίo.
ητ.JPG
Υπενθυμίζεται ότι οι Houthi που ελέγχουν σχεδόν όλη τη βόρεια Υεμένη, εξαπολύουν από τημ 19η Νοεμβρίου επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, ιδίως όσων κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ- Hamas.
Οι ΗΠΑ, ως βασικός σύμμαχος του Ισραήλ, για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις τους, συγκρότησαν τον Δεκέμβριο πολυεθνικό συνασπισμό για να «προστατεύσουν» τη ναυσιπλοΐα στη θαλάσσια περιοχή αυτή στρατηγικής σημασίας και από τα μέσα Ιανουαρίου 2024 οι αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σειρά βομβαρδισμών στην Υεμένη εναντίον των Houthi, που από την πλευρά τους χαρακτηρίζουν πλέον «θεμιτούς στόχους» αμερικανικά και βρετανικά πλοία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης