Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over - Παραδοχή σοκ Zelensky το Kharkiv δεν είναι ασφαλές – Πέφτει και το Chasiv Yar - To NATO μόνο παρατηρητής όχι μάχες

Game over - Παραδοχή σοκ Zelensky το Kharkiv δεν είναι ασφαλές – Πέφτει και το Chasiv Yar - To NATO μόνο παρατηρητής όχι μάχες
Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Το Kharkiv δεν προστατεύεται από επιθέσεις, είναι καλύτερα οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν ακόμα - Jan Parys (Πρώην Υπουργός Άμυνας Πολωνίας): Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στην Ουκρανία ως εγγυητής για την εκεχειρία, δεν θα συμμετάσχει σε μάχες - Syrsky (Ουκρανός αρχιστράτηγος): Οι διοικητές των ταξιαρχιών ευθύνονται για την ήττα 
(upd 35) Η αρχή του τέλους για την Ουκρανία έχει πλέον δρομολογηθεί…
Οι Ουκρανικές δυνάμεις παρά την άμεση στήριξη των Βρετανών και Γερμανών, όπως αποδείχθηκε τα κρίσιμα οπλικά συστήματα της Δύσης τα χειρίζονται οι Δυτικοί και όχι Ουκρανοί – είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για εμπλοκή των Γερμανών σε επίθεση στην Γέφυρα της Κριμαίας – καταρρέουν… Πανικόβλητος από τις αποκαλύψεις για τη γερμανική εμπλοκή ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ζήτησε επειγόντως έρευνα για τη διαρροή της ηχογραφημένης συνομιλίας.
Οι Ρώσοι έφθασαν πλέον κοντά στο Kupyansk στα Βόρεια, δυτικά στο Bakhmut πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος να καταλάβουν το Chasiv Yar νευραλγικό κέντρο επιμελητείας των Ουκρανών και επίσης δυτικά της Avdiivka η προέλαση των Ρώσων είναι εκπληκτική.
Δεν υπάρχει άμυνα έχει καταρρεύσει…
Ο βασικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι η κατάληψη των Kramatorsk-Slovyansk (περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut).
Εάν πέσουν το Βόρειο Μέτωπο θα έχει ολοσχερώς καταρρεύσει…
Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky μεταφέρει την ευθύνη για την ήττα στους διοικητές ταξιαρχιών, λέγοντας πως δεν παίρνουν σωστές αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Yars από το Plesetsk… αποτελεί μια κίνηση ισχύος
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν άλλα δύο αμερικανικά τεθωρακισμένα Abrams - συνολικά 3 Abrams καταστράφηκαν - ... πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλειεα Abrams σε τόσο σύντομο χρον ικό διάστημα στην ιστορία...
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν δύο ρωσικά αεροσκάφη Su -34 μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Εντυπωσιάζει η προέλαση των Ρώσων στο ανατολικό μέτωπο – Σοκ και δέος 6 Ρώσοι σκότωσαν 25 Ουκρανούς κομάντος

Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί γρήγορα από στρατηγικά σημαντικές γραμμές, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω ρωσικές προόδους.
Η πρόσφατη προσπάθεια της Ουκρανίας να ξεκινήσει ένα δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Kherson απέτυχε.
Η επιχείρηση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων να καταλάβουν το Tendrov Spit οδήγησε στον θάνατο 25 Ουκρανών κομάντος που εκπαιδεύτηκαν από τον βρετανικό στρατό. Ηττήθηκαν από 6Ρώσους μαχητές.
Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες συνελήφθη και θα μοιραστεί τα μυστικά των ξένων.
Στο μέτωπο του Zaporozhye, οι μάχες συνεχίζονται στο Robotyne.
Δεδομένου ότι το χωριό καταστράφηκε από παρατεταμένες μάχες, και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αποκτήσουν βάση στα ερείπια.
Τις τελευταίες μέρες αναβίωσε άλλο ένα πεδίο μάχης.
Ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους στα νότια προάστια του Gulyai-Pole.
Οι επιτυχείς επιθέσεις με ακρίβεια απειλούν την ουκρανική άμυνα με μια σημαντική ανακάλυψη σε οποιονδήποτε τομέα του μετώπου όπου η ουκρανική διοίκηση αποτυγχάνει να ενισχύσει τις θέσεις λόγω ελλείψεων σε εφεδρεία.
Στην κατεύθυνση του Νοτίου Donetsk, οι Ρώσοι απέκτησαν ερείσματα στα περίχωρα της Krasnogorovka.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση δεν οδήγησαν σε καμία επιτυχία.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στο χωριό Ivanovskoe που βρίσκεται δυτικά του Bakhmut ή Artemovsk.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι προκαταρκτικές αναφορές υποστήριζαν τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του οικισμού.
Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, η επιχείρηση καθαρισμού και οι μάχες στα περίχωρα συνεχίζονται, αλλά ο ουκρανικός στρατός είναι απίθανο να σταματήσει τη ρωσική επίθεση.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη πλησιάσει το κύριο ουκρανικό προπύργιο στην περιοχή στο Chasiv Yar, όπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται συνεχώς από ρωσικές βαριές βόμβες.
Η κύρια επιτυχία του ρωσικού στρατού ήταν η προέλαση δυτικά της Avdiivka.
Μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων καθαρισμού στο Lastochkino, Severnoe και Stepovoe, ο ρωσικός στρατός διέρρηξε την κύρια γραμμή της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή και σχεδόν πήρε τον πλήρη έλεγχο της.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει καμία πιθανότητα να ανακτήσει την πρωτοβουλία και ήδη υποχωρεί στις στέπες υπό τα σφοδρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ κατανοούν ξεκάθαρα την αποτυχία της Ουκρανίας σε αυτόν τον πόλεμο και δεν κρύβουν πλέον τα σχέδιά τους να εισέλθουν στις μάχες.
Σε απάντηση, οι ρωσικές πολιτικές ελίτ, καθώς και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της, επιδεικνύουν την πλήρη ετοιμότητά τους για οποιαδήποτε εξέλιξη της σύγκρουσης. Παρά τις προσπάθειες των δυτικών ηγετών να το κρύψουν, η Ρωσία μάχεται με ένα στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία εδώ και χρόνια.
Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη αποκτήσει επιτυχημένη εμπειρία στην αντιμετώπιση της δυτικής στρατιωτικής μηχανής στο πεδίο της μάχης.
Ενώ οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί στρατιώτες τρέφονται από τη δυτική προπαγάνδα για αυτόν τον πόλεμο και δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να αντιμετωπίσουν στις ουκρανικές στέπες.

Περίεργο περιστατικό - Η ρωσική αεράμυνα χτύπησε «εναέριους στόχους» πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας

Η ρωσική αεράμυνα επιχείρησε πάνω από την περιοχή Lomonosov στην περιοχή του Leningrad για να καταστρέψει τους εναέριους στόχους πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας, έγραψε ο κυβερνήτης Alexander Drozdenko στο κανάλι του στο Telegram.
«Η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε πάνω από την περιοχή Lomonosov της περιοχής του Leningrad.
Εναέριοι στόχοι χτυπήθηκαν πάνω από τον Φινλανδικό Κόλπο», ανέφερε η ανάρτησή του.
Από το συμβάν δεν υπάρχουν θύματα και ζημιές.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για επίθεση από drones στο λιμάνι Bronka στην Αγία Πετρούπολη.
Όπως μεταδίδουν οι ίδιες πηγές, η ρωσική άμυνα έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η απόσταση του βορειότερου σημείου της Ουκρανίας από τη Bronka είναι σχεδόν 900 χιλιόμετρα, οπότε βάση της επίθεσης είναι άλλο σημείο.

Τέσσερις τραυματίες σε ουκρανική επίθεση με drone στο Bryansk

Ένας αξιωματικός της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και τρεις ακόμη ερευνητές τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα επίθεσης με ουκρανικό drone στην περιοχή Bryansk, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο TASS.
«Ένα άτομο είναι σοβαρά τραυματισμένο, οι άλλοι έχουν ελαφρά τραύματα και διάσειση», είπε ο εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε στο TASS ότι ένα ουκρανικό drone επιτέθηκε στην ερευνητική ομάδα της που επιχειρούσε σε μια συνοριακή περιοχή της περιφέρειας Bryansk.
Η επιτροπή πρόσθεσε ότι τέσσερα άτομα υπέστησαν διάφορα τραύματα στην επίθεση.

Syrsky (Αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Για την ήττα ευθύνονται οι διοικητές ταξιαρχιών

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky πιστεύει ότι οι διοικητές των ταξιαρχιών ευθύνονται για τα προβλήματα των ουκρανικών στρατευμάτων στα ανατολικά.
«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στο ανατολικό μέτωπο.
Μέσα σε τρεις ημέρες έγινε σαφές γιατί, με το ίδιο επίπεδο προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, ορισμένες ταξιαρχίες καταφέρνουν να αποτρέψουν επιθέσεις και να κρατήσουν θέσεις, και άλλες – όχι», έγραψε ο Syrsky στο κανάλι του στο Telegram.
Κατά τη γνώμη του, αυτό εξαρτάται πρώτα από όλα «από τον διοικητή της ταξιαρχίας, το επίπεδο εκπαίδευσης, την εμπειρία, την ικανότητά του να λαμβάνει κατάλληλες και ισορροπημένες αποφάσεις και την κατανόηση της πλήρους έκτασης της ευθύνης για την εκπλήρωση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί».
«Έχω στείλει ομάδες ειδικών για να μεταδώσουν εμπειρία και να παράσχουν βοήθεια σε μεμονωμένες ταξιαρχίες όπου υπάρχουν προβλήματα με την προετοιμασία του προσωπικού. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν ο διοικητής δεν ελέγχει την κατάσταση και τις πράξεις του και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των υφιστάμενών του αναγκάζομαι να πάρω αποφάσεις εγώ ο ίδιος για το προσωπικό», είπε.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Το Kharkiv δεν προστατεύεται από επιθέσεις, είναι καλύτερα οι κάτοικοι να μην επιστρέψουν ακόμα

O Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky παραδέχθηκε ότι το Kharkiv δέχεται επίθεση, αλλά ακόμη και η ενίσχυση της αεράμυνας, κατά τη γνώμη του, δεν θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση, κάλεσε τους κατοίκους που είχαν εγκαταλείψει στο παρελθόν την πόλη να μην βιαστούν να επιστρέψουν.
«Όσον αφορά την επιστροφή των κατοίκων του Kharkiv, δεν νομίζω ότι, μέχρι στιγμής, το Kharkiv είναι τόσο προστατευμένο τώρα που μπορώ να συμβουλεύσω τους ανθρώπους να επιστρέψουν.
Αυτή είναι η επιλογή των κατοίκων του Kharkiv.
Από σήμερα, αυτό ισχύει» τόνισε ο Zelensky.
Κατά τη γνώμη του, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση ασφαλείας και να προστατεύσουν την πόλη από επιθέσεις, τότε η στρατιωτική ηγεσία και ο ίδιος προσωπικά θα λάβουν τα κατάλληλα σήματα για την επιστροφή των κατοίκων της πόλης.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν την ουκρανική υποδομή στις 10 Οκτωβρίου 2022 - δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, η οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες….

Το Kharkiv κινδυνεύει

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν το Kharkiv εάν δεν καταφέρουν να απωθήσουν τους Ρώσους, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte.
«Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σπρώξουμε τους Ρώσους πίσω σε μεγαλύτερη απόσταση.
Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να προστατεύσουμε πλήρως το Kharkiv» τόνισε ο Zelensky.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν αρκετές ευαίσθητες ήττες και υποχώρησαν από βασικές οχυρωμένες περιοχές.
Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να μετακινήσει το μέτωπο δυτικά στη γραμμή Petrovskoye-Lastochkino-Severnoye-Vodyanoye.

Oleg Kiper (Στρατιωτική διοίκηση Οδησσού): Υπάρχουν άνθρωποι στην Οδησσό που πιστεύουν στον Ρωσικό κόσμο

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής της Οδησσού, Oleg Kiper, είπε ότι στην Οδησσό υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον ρωσικό κόσμο, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ελέγχει τους πολίτες για «αναξιοπιστία».
«Υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν στον ρωσικό κόσμο», τόνισε στο Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
Σύμφωνα με τον Oleg Kiper, η τοπική αστυνομία ελέγχει τους πολίτες για «αναξιοπιστία». Έτσι, μόνο στην περιοχή της Οδησσού, ελέγχθηκαν 5.000 άτομα, 250 υποθέσεις στάλθηκαν στο δικαστήριο.

Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας: Η Ρωσία ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Yars από το Plesetsk

Η Ρωσία ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκπαιδευτική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου του κινητού επίγειου συστήματος πυραύλων Yars, η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά την κατάσταση, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου.
«Η Ρωσία μας ειδοποίησε μέσω του Κέντρου Μείωσης Πυρηνικού Κινδύνου. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση».
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο κρατικό δοκιμαστικό κοσμοδρόμιο Plesetsk , το πλήρωμα του σχηματισμού πυραύλων Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση ενός κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού προωθητικού PGRK «Yars», εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή.
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε για να επιβεβαιωθούν τα τακτικά, τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του πυραυλικού συστήματος.
Πριν από την εκτόξευση, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων επεξεργάστηκαν επίσης τη διαδικασία για την αναδιάταξη του συστήματος εκτόξευσης Yars PGRK σε μια απομακρυσμένη περιοχή με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκτόξευσης.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon θα καταστρέψουν τον Ουκρανικό στρατό

Η δοκιμή υπερηχητικών πυραύλων Zircon στη μάχη είναι πολύ άσχημα νέα για τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Υπάρχουν αναφορές ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon έχουν ήδη δοκιμαστεί από τους Ρώσους στη μάχη.
Εάν αναπτυχθούν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης μαζί με τους Kinzhals, αυτό θα είναι πολύ, πολύ άσχημα νέα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις », προέβλεψε ο αναλυτής.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε ότι το νεότερο σύστημα κρούσης με βάση τη θάλασσα αναπτύχθηκε σε συνθήκες μάχης.
Ο πύραυλος Zircon αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στο Reutov NPO Mashinostroyenia (μέρος της Tactical Missiles Corporation).
Ο πύραυλος έχει βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων και μπορεί να φτάσει ταχύτητα 9 Mach.

Jan Parys (Πρώην Υπουργός Άμυνας Πολωνίας): Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στην Ουκρανία ως εγγυητής για την εκεχειρία, δεν θα συμμετάσχει σε μάχες

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ μπορούν να σταλούν στην Ουκρανία μόνο ως παρατηρητές εκεχειρίας, ενώ η Πολωνία δεν πρέπει να διαθέσει το σώμα της για αυτήν την αποστολή, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας Jan Parys σε συνέντευξή του στον Do Rzeczy.
«Το καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, τη λεγόμενη Πύλη Smolensk (γεωστρατηγικός όρος που υποδηλώνει την περιοχή μεταξύ της Δυτικής Dvina και του άνω Dnieper), καθώς και του διαδρόμου Suwalki
Η Πολωνία έχει δύο δύσκολα καθήκοντα για την άμυνα της Ευρώπης και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποδυναμώσουμε αυτή την άμυνα προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με την Parys, η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε μια ζώνη μάχης έχει νόημα εάν παρακολουθούν τη συμμόρφωση στην εκεχειρία.
Ο πρώην υπουργός της Πολωνίας τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει από κράτη που δεν είναι υπεύθυνα για την άμεση προστασία της ανατολικής πλευράς του στρατιωτικού μπλοκ.
Νωρίτερα , ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής δυνάμεων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συναίνεση.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την απουσία επιθετικών σχεδίων προς άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
To ΝΑΤΟ, αντίθετα, συμπεριφέρεται καταστροφικά και επιδιώκει την αντιπαράθεση.

Erik Prince (Ιδιωτική στρατιωτική εταιρία Blackwater): Η Κριμαία και οι περιοχές των Donetsk και Luhansk θα δοθούν στην Ρωσία

Η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πάνε σε συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσία - η Κριμαία, το Donetsk και Luhansk θα πρέπει να «αφαιθούν» στη Ρωσία, δήλωσε ο Erik Prince, ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Blackwater.
«Στην Ουκρανία... πρέπει να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο γιατί το μόνο που κάνει η Ουκρανία τώρα είναι να αυτοκαταστρέφεται δημογραφικά.
Διαλύουν την επόμενη γενιά ανθρώπινου δυναμικού που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτή τη στιγμή.
Δεν έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε ο Erik Prince.
Κατά τη γνώμη του, «η δυτική αμυντική βάση είναι γελοία».
«Η Δύση δεν μπορεί να διεξάγει συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσική Αρκούδα.
Θα έλεγα ότι μια κακή ειρήνη είναι καλύτερη από οποιαδήποτε από τις ιδέες τους για τον πόλεμο» πρόσθεσε.
Εξηγώντας τι εννοούσε με τον όρο κακή ειρήνη, ο Prince είπε: «Παγώστε τις γραμμές επαφής... αφήστε τους να έχουν την Κριμαία, το Donetsk και Luhansk - ό,τι κι αν είναι».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Αμερικανοί φορολογούμενοι σίγουρα δεν πρέπει να ξοδέψουν άλλα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία όταν υπάρχει σημαντική διαφθορά εκεί».
Ο Prince πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα πλέον στην Ουκρανία για να δαπανηθούν τα χρήματα αυτά.

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Παρίσι κατά της αποστολής δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία

Συλλαλητήριο κατά της αποστολής δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το Σάββατο (2/3/2024).
«Ήρθαμε να πούμε ότι δεν συμφωνούμε με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Οι βουλευτές θα πρέπει να απαιτήσουν να συζητηθεί αυτό το θέμα στο Κοινοβούλιο και να τεθεί σε ψηφοφορία όπως κατοχυρώνεται στο γαλλικό σύνταγμα», τόνισε ο Florian Philippot, αρχηγός του κόμματος The Patriots.
Οι διαδηλωτές έσκισαν σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και αντ' αυτού ανέμιζαν τις τρίχρωμες γαλλικές.
«Ζήτω η ελεύθερη Γαλλία!» διατράνωσαν οι διαδηλωτές.
«Ένας από τους στόχους μας είναι η αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ. Αυτή η συμμαχία μας σπρώχνει συνεχώς προς τον πόλεμο και αναζητά εχθρούς», είπε ο Philippot, προσθέτοντας ότι η ΕΕ ακολουθεί το παράδειγμά της.

Δύο ακόμη αμερικανικά Abrams τυλίχτηκαν στις φωτιές, χτυπήθηκαν από φθηνά dornes

Στρατιώτες της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων χτύπησαν δύο άρματα μάχης Abrams στην κατεύθυνση Avdeevsky με τη βοήθεια drones FPV, δήλωσε ο διοικητής της ομάδας αναγνώρισης και κρούσης UAV με το διακριτικό κλήσης Kolovrat.
O σύμβουλος του αρχηγού της DPR Denis Pushilin, Ian Gagin, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν το πρώτο αμερικανικό όχημα μάχης κοντά στην Avdiivka. Τα εύσημα για αυτό ανήκουν στον στρατό με τα διακριτικά κλήσης Kolovrat και Rassvet (χειριστής drones FPV).
Υπηρετούν στην 15η Χωριστή Φρουραρχική Ταξιαρχία Μηχανοκίνητου Τυφεκίου Αλεξάνδρειας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Η μάχη έγινε κοντά στο χωριό Berdychi στο Donetsk.
Το πλήρωμα του Kolovrat κατέστρεψε αρκετές μονάδες εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου Abrams.
Ήταν την ίδια μέρα (26 Φεβρουαρίου ), λίγο καιρό αργότερα.
Δεν μπορούμε να πούμε από απόσταση, αλλά πετάξαμε αρκετά μακριά.
Πετούσαμε, είδαμε μια στήλη καπνού, το τανκ κινούνταν με μέση ταχύτητα.
Στην αρχή δεν κατάλαβαν «τι είδους εξοπλισμός είναι αυτός;
Όταν πλησιάσαμε, βεβαιωθήκαμε τι είδους τανκ ήταν.
Το χτυπήσαμε πιο κοντά στην κορυφή του πυργίσκου.
Μετά, όταν εξετάσαμε το υλικό , ήμασταν πεπεισμένοι ότι ήταν ένα άλλο Abrams», σημείωσε ο Kolovrat.
Δεν μπορεί να πει εάν το πλήρωμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επέζησε, αφού εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε αντικειμενικός έλεγχος από αναγνωριστικό drone. Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός διατήρησε βίντεο από τα γυαλιά χειριστή drone FPV με το διακριτικό κλήσης Rassvet.
Το M1 Abrams είναι το κύριο άρμα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών, η σειριακή παραγωγή ξεκίνησε το 1980.
Είναι σε υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών, καθώς και με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, του Μαρόκου και ορισμένων κρατών της Μέσης Ανατολής.
Το M1 Abrams είναι ένα από τα βαρύτερα άρματα μάχης, το βάρος μάχης του ξεπερνά τους 62 τόνους.
Είναι εξοπλισμένο με κάνη 120 χλστ.
Το τανκς έχει ισχυρή θωράκιση μόνο μπροστά, ισχυρό κινητήρα με υψηλή κατανάλωση καυσίμου και ακτινοβολία θερμότητας, χειροκίνητη πλήρωση του όπλου αντί για αυτόματη, ευάλωτο πρόσθετο κινητήρα και υψηλή τιμή.

Αποκάλυψη σοκ από Times - Η Μεγάλη Βρετανία ακραία ρωσοφοβική, προκλητικά καυχιέται για την άμεση εμπλοκή σε επιθέσεις σε πλοία του ρωσικού ναυτικού

Η ρωσοφοβία ήταν πάντα παρούσα στην πολιτική Δύση.
Είτε είναι απλώς ο φόβος ενός κοντινού αντιπάλου είτε ίσως ο αιωνόβιος θαλάσσιος ανταγωνισμός (θαλασσοκρατία) εναντίον ενός ανταγωνισμού χερσαίας δύναμης, το γεγονός είναι ότι ο εμπόλεμος πόλος εξουσίας πραγματικά δεν συμπαθεί τη Ρωσία.
Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και αιώνες να βρει κοινό έδαφος με την πολιτική Δύση.
Ωστόσο, αυτό φαίνεται σχεδόν αδύνατο, καθώς η Δύση αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με την Ρωσία.
Μπορεί ακόμη να υποστηριχθεί ότι αυτό ήταν το καθοριστικό χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας γεωπολιτικής, ωθώντας τη «γηραιά ήπειρο» και τον κόσμο σε πολλές καταστροφικές συγκρούσεις.
Είναι ενδιαφέρον ότι η ηγετική δυτική δύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχουν πραγματικά μακρά ιστορία ρωσοφοβίας, σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την έλευση του (Πρώτου) Ψυχρού Πολέμου, η έχθρα μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας έγινε το πρότυπο στην παγκόσμια γεωπολιτική αρένα.
Και όμως, ακόμη και τότε, υπήρχε ένα επίπεδο αμοιβαίου σεβασμού, ενώ οι διεθνείς συνθήκες τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας δυνάμεων.
Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης έβαλε τέλος σε αυτό, ειδικά μετά την ανάληψη της εξουσίας από νεοσυντηρητές και ατλαντιστές στην Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, από όλους τους συμμάχους, τα υποτελή και τα δορυφορικά κράτη των ΗΠΑ, υπάρχει ένα που κάνει ακόμη και τέτοιες ενδημικά ρωσοφοβικές χώρες όπως η Πολωνία ή οι χώρες της Βαλτικής να φαίνονται «αρκετά μετριοπαθείς» – το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ρωσοφοβία της Βρετανίας είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στη γεωπολιτική στρατηγική της, ακόμη και όταν ήταν επίσημα σύμμαχος της Ρωσπίας, τόσο κατά τη διάρκεια του Ναπολεόντειου όσο και του Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακραία ρωσοφοβική η Βρετανία ήθελε στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία

Η κλιμάκωση της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ ουκρανικής σύγκρουσης εξέθεσε αυτό το μίσος στο έπακρο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν από τα πρώτα που επέμεινε σε μια ευρύτερη αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Συνειδητοποιώντας ότι οι προσπάθειες για συνομιλίας με οποιονδήποτε με τέτοιες παθολογικά ρωσοφοβικές πολιτικές είναι απλώς άσκοπη, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών (MFA) σκέφτηκε ακόμη και να διακόψει κάθε διπλωματικό δεσμό με την Βρετανία.
Οι εξαιρετικά κλιμακούμενες ενέργειες της Βρετανίας, όπως η παράδοση ολοένα πιο προηγμένων όπλων και μεγαλύτερης εμβέλειας στο καθεστώς του Κιέβου, καθώς και διάφορα επικίνδυνα πυρομαχικά, ιδιαίτερα τα απεμπλουτισμένο ουράνιο, κατέστησαν αδύνατη τη διατήρηση κανονικών διπλωματικών επαφών.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την Βρετανία να σταματήσει την ολοένα αυξανόμενη ανάμιξή του στην Ουκρανία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η Βρετανία συνεχίζει να την κλιμακώνει.

Τι αποκαλύπτει το Times

Στις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στη βοήθεια της Ουκρανίας, οι Times επαίνεσαν ουσιαστικά τη συμβολή του βρετανικού στρατού στην καταστροφή των ρωσικών ναυτικών μέσων.
Σύμφωνα με το Times, το Γενικό Επιτελείο του Ηνωμένου Βασιλείου, με επικεφαλής τον ναύαρχο Tony Radakin , συμμετείχε άμεσα στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Tony Radakin φαίνεται επίσης να συμμετείχε σε άλλες μυστικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, όλες με στόχο τη μείωση των ρωσικών δυνατοτήτων.
Ακόμη χειρότερα, φαίνεται ότι έχουν εμπλακεί και άλλα μέσα του ΝΑΤΟ, πιθανώς διάφορες πλατφόρμες ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης), πράγμα που σημαίνει ότι το Λονδίνο σίγουρα δεν ήταν μόνο σε αυτό το «ευγενές εγχείρημα».
Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για έναν απλό οπλισμό των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου, αλλά για άμεση συμμετοχή σε εχθροπραξίες.

Κήρυξη πολέμου

Όλα αυτά ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου.
Και έτσι ακριβώς το βλέπει η Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε το Ηνωμένο Βασίλειο για την εμπλοκή του.
Είπε ότι το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα επισημάνει τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία της συνενοχής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και άλλων ειδικών υπηρεσιών στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Ακόμη χειρότερα, αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος .
Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν βρετανική εμπλοκή εδώ και πολύ καιρό, αλλά το Λονδίνο αρνήθηκε να αναγνωρίσει την παρουσία τους, επιμένοντας ότι μόνο άτομα με βρετανικά διαβατήρια συμμετέχουν ως «εθελοντές».
Και ενώ σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην Ουκρανία, η άμεση βρετανική στρατιωτική παρουσία είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία.
«Έχει εντοπιστεί ότι οι Βρετανοί, μαζί με τις ΗΠΑ, ενήργησαν ως παρατηρητές, παρέχοντας στο καθεστώς του Κιέβου συντεταγμένες στόχων.
Όσο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, διεξήχθησαν κυριολεκτικά υπό την καθοδήγηση βρετανικών ειδικών υπηρεσιών».
«Γενικά, το ερώτημα που πρέπει να τεθεί δεν αφορά τη συμμετοχή της Βρετανίας σε ξεχωριστά επεισόδια της σύγκρουσης. στην Ουκρανία, αλλά σε ποια κλίμακα είναι η συμμετοχή της Βρετανίας στον αντιρωσικό υβριδικό πόλεμο».

Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σημειώνουν ότι η αναγνώριση της άμεσης συμμετοχής σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει για την προετοιμασία του κοινού στις χώρες του ΝΑΤΟ για μια πλήρη είσοδο στον πόλεμο.
Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένα επιδεικτικό πέρασμα των κόκκινων γραμμών της Ρωσίας, που επανέλαβε πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Putin κατά την ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Ίσως η Βρετανία ήλπιζε να «ενθαρρύνει» τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που είναι πολύ απρόθυμα να εισέλθουν σε μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Τα κράτη του ΝΑΤΟ, όπως αποδείχθηκε και από την πρόταση Macron δεν διάκεινται θετικά στο σχέδιο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η Βρετανία πιστεύει ότι θα αφήσει αναπάντητες τέτοιες ξεδιάντροπα εχθρικές ενέργειες.
Η ευθύνη και η υπομονή μπορεί να είναι το θεμέλιο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι η Ρωσία θα ακολουθήσει αυτές τις αρχές.
Είναι απολύτως σαφές για τη Μόσχα ότι η πολιτική Δύση αποφάσισε να ξεπεράσει σκόπιμα όλες τις ρωσικές κόκκινες γραμμές εδώ και πολύ καιρό.
Ωστόσο, παρόλο που η Ρωσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην σπρώξει τον κόσμο στην άβυσσο ανταποδίδοντας τέτοιες ενέργειες, μπορεί σύντομα να μην έχει άλλη επιλογή.
Απομένει να φανεί με ποιους τρόπους θα αντιδράσει η Μόσχα, αλλά προς το παρόν, θα πρέπει να ανησυχούν εξαιρετικά οι βρετανοί ναύτες, καθώς ο Ρωσικός στρατός μπορεί σύντομα να αποφασίσει να αρχίσει να απαντάει… με τον ίδιο τρόπο.....

Συνομιλία Γερμανών αξιωματικών για χτύπημα στην Κριμαία - Πανικόβλητος ο  Scholz ζητά επειγόντως έρευνα

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιταλία το Σάββατο (2/3/2024) δήλωσε πως θα ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση με την καταγραφή της συνομιλίας των στρατιωτικών των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, αναφέρει το DPA.
Ο Scholz υποσχέθηκε άμεση έρευνα μετά τη ρωσική δημοσίευση μιας ηχογραφημένης συζήτησης για υποστήριξη στην Ουκρανία από αξιωματικούς της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε επίσης ότι αυτό το περιστατικό διερευνάται «πολύ προσεκτικά, εντατικά και γρήγορα».

Lavrov: Συνταρακτική αποκάλυψη η γερμανική εμπλοκή στην Κριμαία – Κόντρα Scholz με γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Ως συνταρακτική αποκάλυψη χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov τη διαρροή συνομιλίας Γερμανών αξιωματικών σχετικά με τα σχέδια επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας με πιθανή χρήση πυραύλων Taurus.
«Είμαστε μάρτυρες των γεγονότων που ήρθαν στο φως σχετικά με την αντιπαράθεση του Scholz με την Bundeswehr (Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις), σχετικά με κάποια κακόβουλα σχέδια του στρατού τα οποία έγιναν εμφανή λόγω της δημοσίευσης αυτού του ηχητικού.
Πρόκειται για μια αυτοαποκάλυψη που ουρλιάζει », είπε χαρακτηριστικά ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου μετά το διπλωματικό forum της Αττάλειας
Όσον αφορά τη σημασία της, αυτή η στρατιωτική αποκάλυψη είναι συγκρίσιμη με την προηγούμενη αποκάλυψη από ευρωπαίους ηγέτες ότι κανείς δεν θα εφαρμόσει τις συμφωνίες του Minsk πρόσθεσε o Lavrov.

T-Online: Η Γερμανία ελέγχει πιθανή υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών


Η γερμανική αντικατασκοπεία ελέγχει πιθανή υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών σχετικά με την πιθανή χρήση πυραύλων Taurus στη Γέφυρα της Κριμαίας, αναφέρει η ειδησεογραφική πύλη T-Online , επικαλούμενη το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας (BAMAD) έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει η πύλη στην απάντηση της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου.
Νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την υποτιθέμενη ηχογράφηση συνομιλίας μεταξύ του γερμανικού στρατού για επίθεση με πυραύλους Taurus στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, είπε ότι έλαβε μια ηχογράφηση στην οποία ανώτεροι αξιωματικοί της γερμανικής Bundeswehr συζητούσαν «πώς θα βομβαρδίσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας».
Σύμφωνα με αυτήν, στην ηχογράφηση, οι αξιωματικοί της Bundeswehr αναφέρουν τόσο τον αμερικανικό όσο και τον βρετανικό στρατό, «συζητώντας επιπόλαια ότι αυτοί εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Η Simonyan δημοσίευσε το κείμενο της συνομιλίας και στη συνέχεια την ίδια την ηχογράφηση, αν κρίνουμε από αυτούς, στη συνομιλία συμμετείχαν τέσσερις υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Bundeswehr, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, συζήτησαν την πιθανή αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία και επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.
Μεταξύ άλλων, ο στρατός συζητά πώς να προμηθεύσει πυραύλους Taurus και να εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό να εκτοξεύει πυραύλους στην γέφυρας της Κριμαίας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι εμφανής η εμπλοκή των Γερμανών.

Welt: Η Bundeswehr θεωρεί αυθεντική την ηχογράφηση της συνομιλίας των αξιωματικών για την επίθεση στη Ρωσία

Ηχογράφηση συνομιλίας υψηλόβαθμων αξιωματικών του γερμανικού στρατού για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας θεωρείται αυθεντική, αναφέρει το γερμανικό έντυπο Welt.
Νωρίτερα , η εφημερίδα Bild έγραψε ότι πολλά σημεία από την ηχογράφηση της συνομιλίας που κυκλοφόρησε προηγουμένως δείχνουν την αυθεντικότητά της.
«Η ηχογράφηση δόθηκε επίσης στην Bundeswehr και αρκετοί στρατιώτες σε συνομιλία με τη Welt δήλωσαν ότι είναι αυθεντική».
Νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την υποτιθέμενη ηχογράφηση συνομιλίας μεταξύ του γερμανικού στρατού για επίθεση με πυραύλους Taurus στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Ταυτόχρονα, το τμήμα ανέφερε σε απάντηση αιτήματος της πύλης ειδήσεων T-Online ότι η γερμανική αντικατασκοπεία ελέγχει την πιθανή υποκλοπή συνομιλιών μεταξύ Γερμανών αξιωματικών.
Η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, Margarita Simonyan, δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte το πλήρες κείμενο μιας συνομιλίας μεταξύ Γερμανών αξιωματικών που συζητούσαν «πώς θα βομβαρδίσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας».
Στη συνομιλία, που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr Frank Graefe, ο επιθεωρητής του BBC Ingo Gerhartz και υπάλληλοι του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr Space Command Fenske and Frostedt.
Μεταξύ άλλων, οι συνομιλητές πρότειναν να χωριστεί η όλη επιχείρηση σε στάδια και να στραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για βοήθεια στον προγραμματισμό.
Ένας από τους αξιωματικούς είπε επίσης ότι οι πύραυλοι Taurus θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση εάν χρησιμοποιήθηκε το γαλλικό μαχητικό Rafale.

Έσπασε το embargo της ΕΕ: Ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Lavrov

Έσπασε το embargo επαφών που είχε επιβάλει η ΕΕ, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας συναντήθηκε το Σάββατο (2/3/2024) με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Juraj Blanar είχε συνομιλίες με τον Lavrov στο περιθώριο του διπλωματικού forum στην Τουρκία, ανακοινώθηκε από τις εν λόγω χώρες.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico ο οποίος έχει αντιταχθεί στην αποστολή κρατικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, δήλωσε πως η συνάντηση «ήταν ένα παράδειγμα της ισορροπημένης και κυρίαρχης εξωτερικής πολιτικής μας».

29feb2024_Ukraine_Bakhmut_Map-2-768x877.jpg


Luhansk_Battle_Map_Draft_March_1_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_1_2024.png


Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_March_1_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_1_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_1_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης