Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Επιβεβαιώνεται η γνησιότητα των ηχογραφήσεων που αποκάλυψαν το γερμανικό σχέδιο για σαμποτάζ στην Κριμαία

Bild: Επιβεβαιώνεται η γνησιότητα των ηχογραφήσεων που αποκάλυψαν το γερμανικό σχέδιο για σαμποτάζ στην Κριμαία
Η Bild ανέφερε ότι η Bundeswehr «προσπάθησε να περιορίσει τη ζημιά», αποκλείοντας τους λογιαριασμούς που αναρτούσαν το σχετικό υλικό
«Δυσάρεστη έκπληξη» αποτέλεσε για τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις η διαρροή συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθων Γερμανών στρατιωτικών, σχετικά με σχέδια επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Για τον λόγο αυτό, όπως σημειώνει η εδημερίδα Bild, ο Γερμανικός στρατός προσπάθησε -μάταια- να προλάβει την εν λόγω διαρροή με μέτρα λογοκρισίας στα social media.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «πολλά υποδηλώνουν ότι η ηχογράφηση είναι γνήσια, ακόμα κι αν η Bundeswehr [Ο γερμανιός στρατός] δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την αυθεντικότητα της».
Η Bild ανέφερε ότι η Bundeswehr «προσπάθησε να περιορίσει τη ζημιά», αποκλείοντας τους λογιαριασμούς που αναρτούσαν το σχετικό υλικό στο X και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επισημαίνεται ότι η αποκάλυψη ότι Γερμανοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματικοί συζήτησαν το σενάριο μιας επίθεσης με πυραύλους Taurus στη Γέφυρα της Κριμαίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού σταθμού RT, Margarita Simonyan αποκάλυψε τη συνομιλία υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών, οι οποίοι φέρονται να μιλούν για μια επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας κατά τρόπο που θα αποφευχθούν οι όποιες συνέπειες για το Βερολίνο.
Βάσει των στοιχείων αυτών, η συνομιλία έγινε στις 19 Φεβρουαρίου ανάμεσα στον επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr, Frank Graefe, στον επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Ingo Gerhartz και σε δύο ακόμα αξιωματικούς του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης