Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πακέτο μέτρων ύψους 7 δισ. ευρώ για τόνωση της οικονομίας

Γερμανία: Πακέτο μέτρων ύψους 7 δισ. ευρώ για τόνωση της οικονομίας
Η κυβέρνηση Scholz θέλει να έχει το πακέτο έτοιμο εγκαίρως προκειμένου να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική έγκριση πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές
Πακέτο μέτρων ύψους πιθανότατα 7 δισ. ευρώ για να βγάλει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από την παρατεταμένη ύφεση ετοιμάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας.
Η κυβέρνηση Scholz θέλει να έχει το πακέτο έτοιμο εγκαίρως προκειμένου να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική έγκριση πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με τις πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις.
To συνολικό ύψος του είναι πιθανό να είναι της τάξης των 7 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε μία από τις πηγές, αν και τόνισε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και το ποσό μπορεί να αλλάξει.
Αυτό θα ισοδυναμούσε με περίπου 0,16% του γερμανικού ΑΕΠ φέτος.
Ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν υπολογίσει ότι η Γερμανία χρειάζεται κίνητρα έως και 30 δισ. ευρώ για να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.
Ενώ άλλες μεγάλες οικονομίες απολαμβάνουν ισχυρή ανάπτυξη, η Γερμανία συγκρατείται από προκλήσεις που έχουν να κάνουν με το υψηλό ενεργειακό κόστος, την έκθεση στην εξασθενημένη κινεζική αγορά και τις γεωπολιτικές εντάσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης