Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμοκάπηλος Macron: Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ έφτασαν στην Ουκρανία – Η Γαλλία θα στείλει ειδικές δυνάμεις ενάντια στη Ρωσία

Πολεμοκάπηλος Macron: Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ έφτασαν στην Ουκρανία – Η Γαλλία θα στείλει ειδικές δυνάμεις ενάντια στη Ρωσία
Η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει ειδικές δυνάμεις αλλά και κάποιες άλλες μονάδες στην Ουκρανία, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Βαθαίνει η εμπλοκή της Γαλλίας στην ουκρανική κρίση με το ΝΑΤΟ να είναι σε έκδηλο πανικό με τον ρυθμό της ρωσικής προέλασης και τα σκληρά διλήμματα που θέτει στη συλλογική Δύση.
Επί της ουσίας η συλλογική Δύση και κυρίως η Γαλλία επιχειρούν μία πολύ επικίνδυνη μπλόφα στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να ανακόψουν τη δυναμική της Ρωσίας και τον ρου των γεγονότων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde, η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει ειδικές δυνάμεις αλλά και κάποιες άλλες μονάδες στην Ουκρανία, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας.
Διπλωματική πηγή, που μίλησε στη γαλλική εφημερίδα, υποστήριξε ότι ένα τέτοιο μέτρο θεωρείται ως μέσο δημιουργίας ενός «στρατηγικού διλήμματος» για τη Ρωσία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σχεδιάζει να συγκαλέσει τους ηγέτες όλων των κομμάτων στις 7 Μαρτίου 2024 προκειμένου να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί και θα προηγθεί της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, μετά την οποία θα ακολουθήσει ψηφοφορία για το θέμα ενίσχυσης της Ουκρανίας.
Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πολεμική ρητορική του τελευταίου διαστήματος.
Η Ανυπότακτη Γαλλία του Jean Luc Melenchon κατήγγειλε την πολεμική λεκτική κλιμάκωση του Macron ως ανεύθυνη ενώ ο Εθνικός Συναγερμός της Marine Le Pen υποστήριξε πως ο Γάλλος πρόεδρος χάνει την ψυχραιμία του.

Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία

Ουκρανική διπλωματική πηγή που μίλησε στη Le Monde αποκάλυψε πως όλοι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έστειλαν κατασκόπους και αξιωματικούς, που ενισχύουν το καθεστώς Zelensky στη δοκιμή νέων όπλων.
«Όλα τα συμμαχικά κράτη είναι παρόντα στην Ουκρανία.
Δεν πρόκειται για μονάδες μάχης, αλλά αξιωματικοί από άλλους κλάδους είναι παρόντες εκεί», είπε η ίδια πηγή.
Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του που η ενίσχυση της συμμαχικής στρατιωτικής παρουσίας εντάθηκε από τον Δεκέμβριο.
«Εάν υπάρχουν αποστολές, πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι που δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης αυτού του εξοπλισμού στο έδαφος», πρόσθεσε.
«Η Ουκρανία χρησιμοποιείται επίσης ως χώρος δοκιμών για νέα οχήματα και όπλα.
Τα drones δοκιμάζονται εκεί.
Τέτοιοι ειδικοί, φυσικά, βρίσκονται στις θέσεις τους».
BGen Karsten Stoye, Deputy Chief of Staff Operations (DCOS OPS), discussing with two Ukrainian Mig29 Pilots during Exercise Trident Juncture 18 CPX.
Η εμπλοκή Macron με τις χερσαίες δυνάμεις

Μετά από μια μίνι σύνοδο ια την Ουκρανία στο Παρίσι στις 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Macron αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες εξέτασαν την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Αν και δεν επετεύχθη συμφωνία σε αυτό το θέμα, άφησε ανοιχτή την πόρτα για ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον.
Μετά τη διάσκεψη, οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετείχαν διακήρυξαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne δήλωσε την επόμενη ημέρα ότι η παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει για την παροχή ορισμένων τύπων βοήθειας, για παράδειγμα, σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών και εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, αλλά αυτή η παρουσία δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή τους σε η σύγκρουση.
Ο Macron την Πέμπτη (29/2/2024) επιβεβαίωσε ότι κάθε του λέξη για την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ήταν καλά υπολογισμένη.
 Επιβεβαίωσε ότι εννοούσε κάθε του λέξη, όταν μιλούσε για αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία παρά το γεγονός ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε μία σφοδρή ρωσική απάντηση..
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ζύγισε» τα λόγια του και «τα σκέφτηκε καλά».
«Αυτά είναι αρκετά σοβαρά θέματα.
Κάθε λέξη μου για αυτό το θέμα είναι σταθμισμένη, μελετημένη και υπολογισμένη», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
nato_5.JPG

Μετά τον Macron ο Austin

Η ήττα της Ουκρανίας στην τρέχουσα σύγκρουση νομοτελειακά θα εμπλέξει το ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει πόλεμο και της Ρωσίας, δήλωσε στο πνεύμα του Macron και ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Πέμπτη (29/2/22024).
«Ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πραγματικά πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Lloyd Austin.
Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας έκανε επίσης πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν επιτυχία.
Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, σημείωσε ότι τώρα έχει γίνει σαφές σε όλους ποιος είναι πραγματικά ο επιτιθέμενος.
«Είναι μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια να βρούν μια δικαιολογία για τον Zelensky;
Και οι δύο είναι τρελοί.
Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος οι ΗΠΑ».
austin_b.jpg
Lavrov: Ο Austin αποκάλυψε το αμερικανικό σχέδιο κατά της Ρωσίας

Ο Austin λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα μπορούσαν να καταλήξουν να πολεμούν μεταξύ τους εάν η Ουκρανία ηττηθεί, απέδειξε ότι οι Αμερικανοί έχουν σχέδιο γι' αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε διπλωματική διάσκεψη στην Αττάλεια.
«Το νόημα αυτής της δήλωσης είναι ότι εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.
Σε ένα φροϋδικό ολίσθημα ξεκαθάρισε αυτό που έχουν στο μυαλό τους.
Πριν από αυτό, όλοι έλεγαν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ουκρανία να χάσει, γιατί ο Putin δεν θα σταματήσει και θα καταλάβει τη Βαλτική, την Πολωνία, τη Φινλανδία.
Αλλά αποδεικνύεται, σύμφωνα με την ανοιχτή, ξεκάθαρη δήλωση του κ. Austin, το αντίθετο.
Δεν έχουμε τέτοια σχέδια και δεν θα τα έχουμε, αλλά οι Αμερικανοί τα έχουν», είπε ο Ρώσος υπουργός.

lavrov_b.jpg
Το …σαρδόνιο γέλιο Lavrov για Macron

Ο Lavrov χαμογέλασε ... με εμφανή σαρκασμό, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το σχετικό ενσταντανέ έλαβε χώρα στη νότια επαρχία της Αττάλειας της Τουρκίας για το Forum Διπλωματίας της Αττάλειας (ADF).
Ο πρώτος τη τάξει Ρώσος διπλωμάτης αποχωρούσε από ένα πάνελ του forum, στο οποίο είχε προηγουμένως τοποθετηθεί, όταν ξαφνικά πλήθος μικροφώνων ορθώθηκαν μπροστά του.
«Κύριε Lavrov, τι θέλετε να πείτε για τις πρόσφατες δηλώσεις Macron για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;» τον ρώτησε ένας από τους ρεπόρτερ.
Ακολούθησε το σαρδόνιο γέλιο του Lavrov, που ενδεχομένως να ισοδυναμεί με χιλιάδες διπλωματικές αράδες που θα μπορούσαν να σταλούν στο Παρίσι.
Valdai Club: Η Δύση να σταματήσει το παιχνίδι μηνυμάτων και να λάβει σοβαρά υπόψη την τελευταία προειδοποίηση Putin

Ο Putin με τη σειρά του προειδοποίησε τους δυτικούς ηγέτες στην ομιλία του ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλες τις αμυντικές της δυνατότητες εάν η Δύση εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Μιλώντας για τις συνέπειες της άμεσης εμπλοκής της Δύσης στη σύγκρουση της Ουκρανίας, ο Ρώσος ηγέτης εννοούσε επίσης τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, επεσήμανε ο ειδικός.
H Δύση οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τα μηνύματα του Ρώσου προέδρου και να το πράξει τώρα, επισημαίνει ο Fyodor Lukyanov, διευθυντής έρευνας στο Ίδρυμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης του Valdai Club αναλύοντας την ομιλία του Vladimir Putin στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Στην ομιλία του και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Putin γνωστοποίησε ότι η Ρωσία θα θεωρούσε τέτοιες ενέργειες ως μεγάλης κλίμακας επιθετικότητα, τόνισε ο ειδικός.
«Αντίστοιχα, σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε αντίμετρα.
Ο Macron έλαβε έτσι μια απάντηση: ναι, θα αντιδράσουμε με οποιεσδήποτε μεθόδους, απλά μην έχετε αυταπάτες», είπε ο ειδικός.
«Ο Putin έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι η Ρωσία έχει όλες τις διαθέσιμες αμυντικές δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εάν η Δύση καταφύγει στην άμεση εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στα περί πυρηνικής σύγκρουσης, ο Lukyanov τόνισε πως δεν έγινε λόγος για χρήση πυρηνικών όπλων.
«Είπε ότι η κλιμάκωση έχει και άλλα στάδια πριν τη μετάβασή της στην υψηλότερη φάση. Η Ρωσία έχει και άλλες μεθόδους για να χτυπήσει στόχους, εκτός από τα πυρηνικά όπλα. Είπε επίσης ότι νέοι οπλισμοί χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία στην επιχείρηση της Ουκρανίας» εξήγησε ο Lukyanov.
Ένα παιχνίδι μηνυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη: η Δύση εξετάζει πώς αντιδρά η Ρωσία σε συγκεκριμένες δηλώσεις, είπε ο ειδικός.
«Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν αυτό το μήνυμα θα ακουστεί στη Δύση.
Γενικά, αυτό δεν είναι το πρώτο μήνυμα και ο Putin μίλησε για αυτό από την αρχή και σταδιακά αύξησε την εστίαση σε αυτό το γεγονός, αλλά, όπως βλέπουμε, όλα αυτά συνεχίζεται και δεν γίνεται αισθητό κανένα σημαντικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα», επεσήμανε καλώντας τη Δύση αυτή τη φορά να λάβει σοβαρά υπόψη την τελευταία προειδοποίηση Putin.

Russian President Vladimir Putin delivers his annual state of the nation address at the Gostiny Dvor conference centre in central Moscow on February 29, 2024. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)


Douglas McGregor (ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ μπλοφάρει, δεν έχει αρκετό στρατό να αντιμετωπίσει τη Ρωσία

Tο ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετά στρατεύματα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία υποστηρίζει ο Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου σχετικά με το ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μελλοντικά η αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
«Για να είμαι ειλικρινής, το ΝΑΤΟ έχει μια πολύ αδύναμη θέση και μπλοφάρει.
Και εμείς οι ΗΠΑ συμμετέχουμε σε αυτό, από τη στιγμή που καυχιόμαστε για πολλά, αλλά δεν έχουμε κανέναν να στείλουμε» είπε ο McGregor, τονίζοντας ότι η Συμμαχία δεν έχει αρκετά στρατεύματα για να στείλει στην Ουκρανία και να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, τη στιγμή που πολλοί ευρωπαϊκοί στρατοί έχουν ήδη μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των όπλων τους στο Κίεβο.
«Οι Ρώσοι έχουν ισχυρότερη θέση.
Δεν μπλοφάρουν.
Δεν απειλούν, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι αν τους επιτεθούμε, εάν το ΝΑΤΟ τους επιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο, τότε η συμμαχία θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία» αναφέρει ο McGregor.

Τα ρωσικά όπλα εντυπωσιάζουν και... φοβίζουν τον αρχιστράτηγο των ΗΠΑ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Randy George, προειδοποίησε ότι οι ρωσικές προσπάθειες για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γνωρίσει σημαντική επιτυχία.
Μιλώντας σε forum φιλοξενήθηκε από την Defense Writers Group με έδρα την Ουάσιγκτον, παρατήρησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προσαρμόζονται και μαθαίνουν», ενώ τόνισε ότι η πρόοδος σε drones, πυρομαχικά και ηλεκτρονικό πόλεμο αποδεικνύονται σε μάχες στην Ουκρανία ως αξιοσημείωτα παραδείγματα.
«Μην υποτιμάς τον εχθρό σου. Αυτό δεν ποτέ μία καλή εκκίνηση», τόνισε περαιτέρω ο George προσθέτοντας ότι η Μόσχα «τα πήγε πολύ καλά αντλώντας χρήματα και ενέργεια από τη βιομηχανική βάση της».
george.jpg

Οι εκτιμήσεις του Αρχηγού του Επιτελείου επαναλήφθηκαν και από άλλους προσκεκλημένους στο forum με την υπουργό Στρατού των ΗΠΑ Christine Wormuth να σημειώνει ότι η Ρωσία έχει αποδειχθεί ικανή να αναζωογονήσει την αμυντική της βιομηχανική βάση παρά το ευρύ φάσμα και εντατικό καθεστώς κυρώσεων που επιβλήθηκε από τις δυτικές χώρες ειδικά στην υπονόμευσή του.
Οι αμυντικοί τομείς της συλλογικής Δύσης δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να συμβαδίσουν με την ουκρανική ζήτηση για πυρομαχικά, η οποία μαζί με τις σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού ήταν η κύρια αιτία που οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν συνεχώς έδαφος στην πρώτη γραμμή, αναφέρει το Military Watch Magazine.
Δυτικοί αναλυτές στέκονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης για την Ουκρανία καθώς η διαφορά στον εξοπλισμό και τις προμήθειες πυρομαχικών που ευνοούν τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζει να αυξάνεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης