Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Δύση πλέον δεν σιωπά μπροστά στις φρικαλεότητες στη Γάζα – Η παγκόσμια τάξη δεν υπόσχεται δικαιοσύνη και ισότητα

Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η Δύση πλέον δεν σιωπά μπροστά στις φρικαλεότητες στη Γάζα – Η παγκόσμια τάξη δεν υπόσχεται δικαιοσύνη και ισότητα
Δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας
Σχετικά Άρθρα
«Η στάση του Αμερικανού στρατιώτη που αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τη συνενοχή στη σφαγή στη Γάζα είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι της κρίσης νομιμότητας του διεθνούς συστήματος», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan, μιλώντας στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας.
Μάλιστα, με αφορμή το χθεσινό (29/2) μακελειό, ανέφερε πως, πλέον, «η Δύση δεν σιωπά πλέον για τη θηριωδία στη Γάζα».
Υπογράμμισε ότι «σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διπλωματική κρίση που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις διακρατικές σχέσεις. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η ανάγκη για διπλωματία».
«Όπως γνωρίζουμε, η σημερινή διεθνής τάξη δεν υπόσχεται δικαιοσύνη και ισότητα. Είναι προφανές ότι το διεθνές σύστημα αποδυναμώνεται. Καμία τάξη που δεν βασίζεται στη δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι μόνιμη. Υπάρχουν χώρες που υψώνουν τη φωνή τους για δικαιοσύνη. Η Τουρκία συμβάλλει πάντα εποικοδομητικά στην επίλυση των προβλημάτων και επιδεικνύει στάση αρχών απέναντι στις κρίσεις.
Η εξωτερική μας πολιτική, την οποία εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια, αντιπροσωπεύει την ειρήνη και την ευημερία», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «με όλη του την ειλικρίνεια, ο πρόεδρός μας Recep Tayyip Erdogan αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την εξάλειψη της παγκόσμιας αδικίας».
«Η παγκόσμια συνείδηση ζητάει κατάπαυση του πυρός. Όλοι όσοι υποστηρίζουν τις ανθρωπιστικές αξίες θέλουν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, αλλά οι δράστες είναι τυφλοί και κουφοί σε αυτές τις φωνές», είπε αναφερόμενος στη Γάζα.
Σε ό,τι αφορά στη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας, ευθυγραμμίστηκε με τον πρόεδρο Erdogan και απηύθυνε έκκληση για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών: «Μια άλλη αντανάκλαση των κρίσεων στο διεθνές σύστημα είναι ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας, ο οποίος έχει εισέλθει στον 3ο χρόνο του. Σήμερα είμαστε έτοιμοι όπως ήμασταν και χθες να διασφαλίσουμε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Η Τουρκία πρωτοστατεί στην επίλυση των προβλημάτων στη γεωγραφία της με στόχο την περιφερειακή ιδιοκτησία. Το διεθνές σύστημα έχει αποτύχει να επιλύσει την κρίση στη Συρία εδώ και χρόνια. Με τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, τον οποίο πρωτοστατήσαμε, δώσαμε τη δυνατότητα στα τουρκικά κράτη να συναντηθούν σε θεσμικό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης