Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ρωσικά όπλα εντυπωσιάζουν και... φοβίζουν τον αρχιστράτηγο των ΗΠΑ

Τα ρωσικά όπλα εντυπωσιάζουν και... φοβίζουν τον αρχιστράτηγο των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός αρχιστράτηγος παρατήρησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προσαρμόζονται και μαθαίνουν»
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Randy George, προειδοποίησε ότι οι ρωσικές προσπάθειες για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γνωρίσει σημαντική επιτυχία.
Μιλώντας σε forum φιλοξενήθηκε από την Defense Writers Group με έδρα την Ουάσιγκτον, παρατήρησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προσαρμόζονται και μαθαίνουν», ενώ τόνισε ότι η πρόοδος σε drones, πυρομαχικά και ηλεκτρονικό πόλεμο αποδεικνύονται σε μάχες στην Ουκρανία ως αξιοσημείωτα παραδείγματα.
«Μην υποτιμάς τον εχθρό σου. Αυτό δεν ποτέ μία καλή εκκίνηση», τόνισε περαιτέρω ο George προσθέτοντας ότι η Μόσχα «τα πήγε πολύ καλά αντλώντας χρήματα και ενέργεια από τη βιομηχανική βάση της».
Οι εκτιμήσεις του Αρχηγού του Επιτελείου επαναλήφθηκαν και από άλλους προσκεκλημένους στο forum με την υπουργό Στρατού των ΗΠΑ Christine Wormuth να σημειώνει ότι η Ρωσία έχει αποδειχθεί ικανή να αναζωογονήσει την αμυντική της βιομηχανική βάση παρά το ευρύ φάσμα και εντατικό καθεστώς κυρώσεων που επιβλήθηκε από τις δυτικές χώρες ειδικά στην υπονόμευσή του.
Οι αμυντικοί τομείς της συλλογικής Δύσης δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να συμβαδίσουν με την ουκρανική ζήτηση για πυρομαχικά, η οποία μαζί με τις σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού ήταν η κύρια αιτία που οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν συνεχώς έδαφος στην πρώτη γραμμή, αναφέρει το Military Watch Magazine.
Δυτικοί αναλυτές στέκονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης για την Ουκρανία καθώς η διαφορά στον εξοπλισμό και τις προμήθειες πυρομαχικών που ευνοούν τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζει να αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης