Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Στο Παρίσι συμφωνήσαμε να μην στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

Καναδάς: Στο Παρίσι συμφωνήσαμε να μην στείλουμε στρατό στην Ουκρανία
Ο υπουργός Άμυνας του Καναδά τόνισε ότι δεν θέλει να τοποθετήσει προσωπικό των καναδικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο θέατρο των επιχειρήσεων
Οι δυτικές χώρες συμφώνησαν να μην στείλουν τους στρατιωτικούς τους στην Ουκρανία κατά τη συνάντηση στο Παρίσι που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Καναδός υπουργός Άμυνας Bill Blair στην εφημερίδα Toronto Star, στον απόηχο των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει το TASS, οι σύμμαχοι του Κιέβου συζήτησαν το ενδεχόμενο εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτικών από δυτικούς στρατιώτες στο έδαφος της χώρας.
"Έχουμε εκπαιδεύσει Ουκρανούς παντού, αλλά νομίζω ότι υπήρξε κάποια αναγνώριση ότι κάποια από αυτή την εκπαίδευση αποτελεί πρόκληση" από το γεγονός ότι είναι δύσκολο να βγουν Ουκρανοί από τη χώρα για εκπαίδευση, δήλωσε ο υπουργός.

Μεγάλο ρίσκο

Ο Blair ανέφερε ότι στη συνάντηση στο Παρίσι τέθηκε το ερώτημα αν οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν αποτελεσματικότερα τους Ουκρανούς μαχητές εκπαιδεύοντάς τους στο έδαφος της χώρας τους.
Ορισμένα κράτη, σύμφωνα με τον υπουργό, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι τέτοια βήματα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως συμμετοχή σε εχθροπραξίες.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν θέλει να τοποθετήσει προσωπικό των καναδικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο θέατρο των επιχειρήσεων, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει να φανεί ότι συμμετέχουμε εν μέρει σε μάχες.
Μετά τη διάσκεψη της 26ης Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι των περισσότερων από τις συμμετέχουσες χώρες δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και, επιπλέον, ότι αντιτίθενται στην εμπλοκή τους σε στρατιωτικές εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης