Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan για Γάζα: Συνένοχες οι δυτικές χώρες στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ - Υποκριτικές οι πολιτικές τους

Erdogan για Γάζα: Συνένοχες οι δυτικές χώρες στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ - Υποκριτικές οι πολιτικές τους
«Κατοχυρωμένο δικαίωμα η ισότιμη κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε ο Recep Tayyip Erdogan
Σχετικά Άρθρα
«Αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα σίγουρα δεν είναι ένας πόλεμος, αλλά μια προσπάθεια γενοκτονίας», «διότι ακόμη κι ο πόλεμος έχει κάποιο νόμο, κάποιο τρόπο και κανόνες που πρέπει να τηρούνται», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, σε ομιλία του στο φόρουμ διπλωματίας της Αττάλειας.
Η Τουρκία «παρακολουθεί τη βαρβαρότητα του Ισραήλ με βαθιά ανησυχία» δήλωσε, επισημαίνοντας την «απαίσια βαρβαρότητα που στοχεύει αμάχους που περιμένουν στην ουρά για βοήθεια».
Η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της στον παλαιστινιακό λαό μόνο με την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο σχηματισμός ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με εδαφική ακεραιότητα, πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και με βάση τα σύνορα του 1967 είναι «απαραίτητος», δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan, ενώ πρόσθεσε πως οι δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν άνευ όρων το Ισραήλ από την αρχή, είναι συνένοχοι στην αιματοχυσία με τις υποκριτικές πολιτικές τους.
Οι συγκρούσεις στη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη και την Ουκρανία δείχνουν ότι το σημερινό παγκόσμιο σύστημα έχουν αποτύχει, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Επίσης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, ανέφερε: «Εντείναμε τις προσπάθειες μας για την αναγνώριση της ισότιμης κυριαρχίας και του διεθνούς ισότιμου καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων, το οποίο είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης