Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος 52,2 μονάδων στον μεταποιητικό PMI τον Φεβρουάριο του 2024 – Υποχώρησε στις 47,8 μονάδες ο ISM

tags :
ΗΠΑ: Άνοδος 52,2 μονάδων στον μεταποιητικό PMI τον Φεβρουάριο του 2024 – Υποχώρησε στις 47,8 μονάδες ο ISM
Αντικρουόμενα μηνύματα από τη μεταποίηση…
Αντιφατικά μηνύματα έστειλαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, με την έρευνα της S&P Global να δείχνει ισχυρότερη ανάκαμψη του κλάδου και την έρευνα του Institute for Supply Management (ISM) μεγαλύτερη επιβράδυνση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας PMI από την S&P Global, η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου αναπτύχτηκε το Φεβρουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό από το καλοκαίρι του 2022.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 52,2 μονάδες το Φεβρουάριο από 50,7 μονάδες τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση που τον τοποθετούσε στις 51,5 μονάδες. Αυτή είναι η ισχυρότερη μέτρηση από τον Ιούλιο του 2022.
Στον αντίποδα, το Institute for Supply Management (ISM) ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 47,8 μονάδες τον Φεβρουάριο από 49,1 μονάδες τον Ιανουάριο.
Αυτός ήταν ο 16ος διαδοχικός μήνας που ο μεταποιητικός δείκτης PMI έμεινε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από την περίοδο Αυγούστου 2000 – Ιανουαρίου 2002.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 49,5 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης