Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) κατά Ισραήλ για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Δυτική Όχθη

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) κατά Ισραήλ για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Δυτική Όχθη
Οι ταξιδιωτικοί και εμπορικοί περιορισμοί του Ισραήλ πλήττουν την παλαιστινιακή οικονομία σκληρά και «παγώνουν» σειρά κατασκευαστικών έργων στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών επέκρινε το Ισραήλ για το ότι παρακρατά άδειες εργασίας και παρεμποδίζει τις μετακινήσεις των Παλαιστινίων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέροντας ότι τα μέτρα πλήττουν και τις δύο πλευρές και δημιουργούν τον κίνδυνο να πυροδοτηθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.
«Δεν θέλουμε να δούμε εξάπλωση της σύγκρουσης σε άλλες περιοχές», δήλωσε η Janet Yellen σε συνέντευξή της στο Reuters. «Το Ισραήλ είναι φίλος και τους μιλάμε τακτικά. Εάν δούμε κάτι που μας ανησυχεί, λέμε στους εταίρους μας τι πιστεύουμε γι’ αυτό».
Επίσης, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu για να εκφράσει τις ανησυχίες της και να χαιρετίσει τη συμφωνία του Ισραήλ για επανάληψη των μεταβιβάσεων φορολογικών εσόδων στην Παλαιστινιακή Αρχή.
Η Janet Yellen, πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί και εμπορικοί περιορισμοί του Ισραήλ πλήττουν την παλαιστινιακή οικονομία σκληρά και «παγώνουν» σειρά κατασκευαστικών έργων στο Ισραήλ δημιουργώντας έλλειψη εργατικού δυναμικού.
«Απ' ό,τι καταλαβαίνω, υπάρχουν εργοτάξια που αναγκάστηκαν να κλείσουν διότι είχαν ανεπαρκές εργατικό δυναμικό, άρα δεν είναι καλό για την οικονομία του Ισραήλ, ή την οικονομία της Δυτικής Όχθης», ανέφερε στη συνέντευξη. «Δεν νομίζω ότι κάτι από αυτά είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ».
«Είμαστε σίγουρα υπέρ του να βοηθήσει το ΔΝΤ την Αίγυπτο, και τα προβλήματά της έχουν ενταθεί κυρίως με την κατάσταση στη Διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα. Έχει οδηγήσει πτωτικά τα έσοδά τους και τον τουρισμό», δήλωσε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης