Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος από Putin μία ημέρα μετά την προειδοποίηση στη Δύση - Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυρηνικού πυραύλου

Επίδειξη ισχύος από Putin μία ημέρα μετά την προειδοποίηση στη Δύση - Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυρηνικού πυραύλου
Ο Putin έχει προειδοποιήσει πως τα ρωσικά πυρηνικά όπλα είναι ετοιμοπόλεμα
Σχετικά Άρθρα
Σε επίδειξη ισχύος προς τη Δύση προχώρησε (1/3/2024) ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, μία ημέρα μέρα μετά την προειδοποίηση ότι τα... πυρηνικά όπλα είναι ετοιμοπόλεμα.
Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυρηνικού πυραύλου στερεού καυσίμου Yars. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
tass_4.JPG

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, η μονάδα πυραύλων Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars στερεού καυσίμου, εξοπλισμένου με διαχωρίσιμη κεφαλή. Σκοπός της εκτόξευσης ήταν η επιβεβαίωση των τακτικών, τεχνικών και πτητικών χαρακτηριστικών του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος. Όλα τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί εκπληρώθηκαν πλήρως», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η... προειδοποίηση του Putin

Μία ημέρα πριν, ο Putin δήλωνε ότι οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στη Δύση ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron ότι δεν αποκλείεται η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ότι η Ρωσία διαθέτει όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Δύση.
Όπως είπε, τα πυραυλικά συστήματα Kinzhal και Zircon έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε μάχες ενώ οι μονάδες διηπειρωτικών πυραύλων Avangard και άλλες καινοτομίες της αμυντικής βιομηχανίας βρίσκονται σε μάχιμη υπηρεσία.
«Αυτά τα όπλα έχουν επιβεβαιώσει τα χαρακτηριστικά τους» τόνισε ο Putin, αναφέροντας πως η Ρωσία θα αντεπιτεθεί και θα νικήσει το ΝΑΤΟ στο έδαφος του απέναντι στις απειλές επέκτασης του, η οποία όπως είπε, θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης