Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - σοκ: Γερμανοί αξιωματικοί συζητούν σχέδιο επίθεσης με Taurus στη Γέφυρα της Κριμαίας

Αποκάλυψη - σοκ: Γερμανοί αξιωματικοί συζητούν σχέδιο επίθεσης με Taurus στη Γέφυρα της Κριμαίας
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz διαβεβαιώνει ωστόσο πως η Γερμανία δεν πρόκειται να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία
Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η αποκάλυψη ότι Γερμανοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματικοί συζητούν το σενάριο μιας επίθεσης με πυραύλους Taurus στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού σταθμού RT, Margarita Simonyan αποκαλύπτει τη συνομιλία υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών, οι οποίοι φέρονται να μιλούν για μια επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας κατά τρόπο που θα αποφευχθούν οι όποιες συνέπειες για το Βερολίνο.
Βάσει των στοιχείων αυτών, η συνομιλία έγινε στις 19 Φεβρουαρίου ανάμεσα στον επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr, Frank Graefe, στον επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Ingo Gerhartz και σε δύο ακόμα αξιωματικούς του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr.

Επίθεση Taurus από Rafale

Οι Γερμανοί αξιωματικοί φέρεται να συζητούν πως είναι δυνατή η μεταφορά στην Ουκρανία 100 πυραύλων Taurus, σε δύο παρτίδες των 50 και αναφέρονται στο σενάριο να πληγεί η γέφυρα.
«Η γέφυρα είναι δύσκολο να χτυπηθεί στα ανατολικά.
Είναι ένας αρκετά μικρός στόχος, αλλά οι Taurus μπορούν να το κάνουν.
Μπορούν να χτυπηθούν και αποθήκες πυρομαχικών» φέρεται να λέει ένας εκ των Γερμανών αξιωματούχων, με τον Gerhartz να συμφωνεί ότι οι πύραυλοι Taurus μπορεί να φέρει ένα επιτυχημένο πλήγμα στη Γέφυρα της Κριμαίας, εάν χρησιμοποιηθεί ένα μαχητικό Rafale».

Βοήθεια από Βρετανία

Οι Γερμανοί προτείνουν να χωριστεί η επιχείρηση σε στάδια και να στραφούν για βοήθεια στους Βρετανούς για την οργάνωση της επιχείρησης.
«Θα ήθελα να πω κάτι ακόμα για την καταστροφή της γέφυρας.
Μελετήσαμε εντατικά αυτό το θέμα και, δυστυχώς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η γέφυρα, λόγω του μεγέθους της, μοιάζει με διάδρομο προσγείωσης.
Επομένως, μπορεί να μην απαιτεί 10 ή και 20 βλήματα» επισημαίνει ένας από τους Γερμανούς αξιωματικούς.

Μην … εμπλακούμε

Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση, οι Γερμανοί προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να επιτεθούν στη γέφυρα, αλλά παράλληλα να διασφαλιστεί ότι η Γερμανία δεν θα αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή σε αυτήν.
Μια από τις επιλογές που εξετάζουν είναι να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς για αυτό.

Ύστερα από 8 μήνες

Όσον αφορά την πιθανή μεταφορά των Taurus στην Ουκρανία, οι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν οκτώ μήνες μετά την παράδοση τους.
Αναφέρεται πως η Bundeswehr θα μπορεί να προμηθεύσει έως και εκατό πυραύλους Taurus, με τους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι η αποστολή αυτών των πυραύλων «δεν θα αλλάξει την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Τι λέει ο Scholz

Σημειώνεται πως ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz κατέστησε σαφές πως η Γερμανία δεν πρόκειται να στείλει αυτούς τους πυραύλους στην Ουκρανία, καθώς όπως είπε, αν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, μπορεί να χτυπήσουν στόχους κοντά στη Μόσχα.
Ο Scholz σημείωσε ότι για να διασφαλιστεί ο έλεγχος της χρήσης των πυραύλων Taurus, θα ήταν απαραίτητο να σταλεί γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποκλείεται.

Εξηγήσεις από το Βερολίνο ζητά η Ρωσία

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τη Ρωσία.
Αν και το Κρεμλίνο διεμήνυσε πως δεν έχει στην κατοχή του αυτές τις πληροφορίες, ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της Δούμας, υποστήριξε ότι οι Ρώσοι βουλευτές θα συζητήσουν το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση και θα ζητήσουν από το γερμανικό Κοινοβούλιο να διεξάγει έρευνα για το θέμα και να δώσει εξηγήσεις.
«Η ηχογράφηση της συνομιλίας που έχει δοθεί στη δημοσιότητα υποχρεώνει τη γερμανική ηγεσία να δώσει εξηγήσει» είπε ο Volodin, ο οποίος διερωτήθηκε για το εάν οι λόγω Γερμανοί αξιωματικοί θα τιμωρηθούν ή όχι
«Έχουν γνώση οι βουλευτές της Bundestag, αντιλαμβάνεται ο καγκελάριος Scholz ;ότι «αυτές οι ενέργειες θα απαιτήσουν από τη Ρωσία να πραγματοποιήσει αμοιβαία χτυπήματα;» διερωτάται ο Volodin.

Εμπλοκή ΝΑΤΟ

Από την πλευρά του ο Andrey Kartapolov, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας είπε ότι αυτές οι τοποθετήσεις δεν ενισχύουν τη σταθερότητα και την ηρεμία, αλλά προκαλούν κλιμάκωση της έντασης.
«Είναι κοινό μυστικό ότι αξιωματικοί και στρατιωτικοί από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Kartapolov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης