Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάγωσε η Wall Street – Επιδεινώνεται η κρίση με την New York Community Bancorp, αναθεωρούνται επί τα χείρω οι ζημίες μαμούθ

Πάγωσε η Wall Street – Επιδεινώνεται η κρίση με την New York Community Bancorp, αναθεωρούνται επί τα χείρω οι ζημίες μαμούθ
Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση είναι λίγο αβέβαιη στη NYCB αυτή τη στιγμή
Η αναταραχή στη New York Community Bancorp επιδεινώνεται.
Η τράπεζα του Λονγκ Άιλαντ δημοσίευσε αρκετές ανακοινώσεις που τρόμαξαν τους επενδυτές – οι οποίοι ήταν ήδη στα όρια αφού η τράπεζα εξέπληξε με τις ζημίες της στις 31 Ιανουαρίου.
Η NYCB διόρισε επίσης νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Alessandro DiNello, ο οποίος διαδέχθηκε αμέσως τον Thomas Cangemi.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι πρόσθεσε στις ρυθμιστικές καταθέσεις ότι η διοίκησή της «εντόπισε σημαντικές αδυναμίες στους εσωτερικούς ελέγχους της που σχετίζονται με την εσωτερική αναθεώρηση δανείων».
Η τράπεζα απέδωσε τα προβλήματα σε «αναποτελεσματικές δραστηριότητες εποπτείας, εκτίμησης κινδύνου και παρακολούθησης».
Η τράπεζα δεσμεύει επίσης αναδρομικά μια απομείωση υπεραξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο και είπε ότι θα υποβάλει καθυστερημένα την ετήσια έκθεσή του για το 2023, επειδή ακόμη αξιολογούσε τους εσωτερικούς ελέγχους του.

Τριγμοί στις αγορές

Η σειρά των ανακοινώσεων οδήγησε τις μετοχές της NYCB κατά 20% χαμηλότερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Και οι μνήμες από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank επανήλθαν.
Άλλωστε, η NYCB απέκτησε πέρσι περιουσιακά στοιχεία από την χρεοκοπημένη Signature Bank, η οποία κατέρρευσε λίγο μετά την Silicon Valley Bank.
Αυτή η εξαγορά έκανε τη NYCB τόσο μεγάλη που τα περιουσιακά της στοιχεία ξεπέρασαν το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποβάλλοντάς την σε πιο αυστηρούς τραπεζικούς κανονισμούς.

Η έκθεση στην αγορά ακινήτων

Τα προβλήματα της NYCB παρακολουθούνται στενά επειδή είναι η μητρική εταιρεία της Flagstar Bank —από τις μεγαλύτερες περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ — και η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας στον τομέα των πολυοικογενειακών ακινήτων.
Όπως εξήγησε ο Theron Mohamed του Business Insider τον περασμένο μήνα, τα ζητήματα της NYCB έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι τα δάνεια και τα περιουσιακά της στοιχεία στους τομείς των ακινήτων βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές.
Ο τομέας των εμπορικών ακινήτων, ειδικότερα, αντιμετωπίζει προκλήσεις από την αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας και το υψηλότερο κόστος δανεισμού.
Ο Mark Fitzgibbon, αναλυτής της Piper Sandler, περιέγραψε την κατάσταση στο NYCB ως περίπτωση κραχ.
"Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση είναι λίγο αβέβαιη στη NYCB αυτή τη στιγμή", έγραψε ο Fitzgibbon, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Φοβόμαστε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πρόσθετα ζητήματα που θα τεθούν καθώς μια νέα ομάδα αναλαμβάνει τα ηνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης