Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valdai Club: Η Δύση έλαβε τη σκληρή προειδοποίηση Putin, κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Valdai Club: Η Δύση έλαβε τη σκληρή προειδοποίηση Putin, κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία
Μιλώντας για τα λόγια του Ρώσου ηγέτη περί απειλής πυρηνικής σύγκρουσης, ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι δεν γίνεται λόγος για χρήση πυρηνικών όπλων
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε τους δυτικούς ηγέτες στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλες τις αμυντικές της δυνατότητες εάν η Δύση εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σχολιάζει ο Fyodor Lukyanov, διευθυντής ερευνών στο Ίδρυμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Διεθνούς Λέσχης Συζητήσεων Valdai.
Μιλώντας για τις συνέπειες της άμεσης εμπλοκής της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Ρώσος ηγέτης εννοούσε επίσης τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, σχετικά με το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, επισήμανε ο ειδικός.
Στην ομιλία του προς τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Putin άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τέτοιες ενέργειες ως επιθετικότητα μεγάλης κλίμακας, δήλωσε ο Lukyanov.
"Αντίστοιχα, σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε αντίμετρα.
Ο Macron, έλαβε έτσι μια απάντηση: ναι, θα αντιδράσουμε με οποιεσδήποτε μεθόδους, απλά μην έχετε αυταπάτες", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.
"Ο Putin προειδοποίησε τη Δύση ότι η Ρωσία έχει όλες τις διαθέσιμες αμυντικές δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εάν η Δύση στραφεί στην άμεση εμπλοκή της [στη σύγκρουση στην Ουκρανία]", πρόσθεσε, σύμφωνα με το Tass.

Δεν θα γίνει χρήση πυρηνικών

Μιλώντας για τα λόγια του Ρώσου ηγέτη περί απειλής πυρηνικής σύγκρουσης, ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι δεν γίνεται λόγος για χρήση πυρηνικών όπλων.
"Η Ρωσία διαθέτει και άλλες μεθόδους πλήγματος στόχων, εκτός από τα πυρηνικά όπλα.
Είπε επίσης ότι οι νέοι εξοπλισμοί χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία στην επιχείρηση στην Ουκρανία", εξήγησε.
Ένα παιχνίδι σημάτων είναι σε εξέλιξη: η Δύση εξετάζει πώς αντιδρά η Ρωσία σε συγκεκριμένες δηλώσεις, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.
"Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτό το σήμα θα ακουστεί στη Δύση.
Σε γενικές γραμμές, αυτό δεν είναι το πρώτο σήμα και ο Putin μίλησε γι' αυτό από την αρχή και σταδιακά αύξησε την εστίαση στο γεγονός αυτό, αλλά, όπως βλέπουμε, όλα αυτά συνεχίζονται και δεν γίνεται αισθητό κάποιο σημαντικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα", επισήμανε ο Lukyanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης