Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεσκέπασαν τον βρώμικο ρόλο της CIA στην Ουκρανία: Άχρηστη, λάθος εντολές και… νεκροί χιλιάδες Ουκρανοί

Ξεσκέπασαν τον βρώμικο ρόλο της CIA στην Ουκρανία: Άχρηστη, λάθος εντολές και… νεκροί χιλιάδες Ουκρανοί
Κάθε πράκτορας της Δύσης είναι νόμιμος στόχος διαμηνύει η Ρωσία
Η εμπλοκή της CIA και ο καταστροφικός της ρόλος στην Ουκρανία αν και έχει αποκαλυφθεί από την αρχή της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, είναι προφανές πως δεν μπορεί να αναγνωριστεί επίσημα.
Μόνο που αυτήν την φορά, το παραδέχθηκαν – άθελα τους – και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι, και συγκεκριμένα μισθοφόροι των ΗΠΑ που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, οι οποίοι έπεσαν θύματα Ρώσων φαρσέρ.
Οι Ρώσοι φαρσέρ Vladimir Kuznetsov και Alexey Stolyarov, γνωστοί με τα ψευδώνυμα Vovan και Lexus επικοινώνησαν με Αμερικάνους μισθοφόρους και τα ευρήματα… είναι πραγματικά αποκαλυπτικά.

Επικοινωνία … με Poroshenko

Ο Αμερικάνος μισθοφόρος, Jason Freeman που μένει στην ουκρανική πόλη Mykolaev, όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τους Ρώσους φαρσέρ, πίστεψε ότι μιλούσε απευθείας με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Pyotr Poroshenko.
Οι φαρσέρ ισχυρίστηκαν ότι δημιουργούν έναν ιδιωτικό στρατό με διοικητή τον πρώην Ουκρανό πρόεδρο και ότι επικοινωνούν με μισθοφόρους για να τους στρατολογήσουν και να τους προσλάβουν.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Freeman έδωσε αρκετές λεπτομέρειες για τη δουλειά του στην Ουκρανία.
Προσπαθώντας να δείξει τις ικανότητές του ως μαχητής, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 21 Ρώσους στρατιώτες και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 13.

Αποκαλύψεις

Ωστόσο, ο Freeman παρουσίασε και τα προβλήματα, με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος στο πεδίο της μάχης.
Έτσι, παραδέχθηκε ότι η μονάδα του καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τις μάχες στο Bakhmut, ενώ επέκρινε το έργο των ουκρανικών αρχών αναφερόμενος σε προβλήματα σχετικά με τις πληρωμές των στρατιωτών και την αναποτελεσματικότητα των Ουκρανών αξιωματικών και διοικητών.
Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, ήταν η γνώμη του για την παρουσία δυτικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία.

Παρούσα η CIA

Άθελά του, επιβεβαίωσε αναφορές που έχουν γίνει ήδη από αρκετούς αναλυτές σχετικά με τη συμμετοχή ειδικών υπηρεσιών όπως η CIA στην ουκρανική διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Όπως είπε, κακές αποφάσεις που λαμβάνονται από τους Αμερικάνους – μαζί με τους Ουκρανούς - οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες νέους, συνήθως κακώς εκπαιδευμένους, στέλνοντας τους σε άσκοπες συγκρούσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
«Νέοι Ουκρανοί πεθαίνουν εξαιτίας κακών εντολών ή τακτικών.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι στην πραγματικότητα… «φρέσκο κρέας» υποστήριξε ο Freeman.

Χαμηλό ηθικό

Ένας δεύτερος Αμερικάνος μισθοφόρος ο Joshua Randsford είπε στους Ρώσους φαρσέρ ότι αυτό που χαρακτηρίζει όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στην Ουκρανία είναι η έλλειψη επαγγελματισμού.
Σύμφωνα με τον Randsford, τα στρατεύματα του Κιέβου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με χαμηλό ηθικό τόσο μεταξύ των απλών στρατιωτών όσο και των ειδικών δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς όπως λέει, η συχνότητα των ηττών στο πεδίο της μάχης τους επηρέασε σοβαρά, αφαιρώντας τη θέλησή τους για μάχη και την πίστη τους στη νίκη.

Αποτυχημένη αντεπίθεση

Και οι δύο μισθοφόροι κατηγόρησαν επίσης τους Ουκρανούς και τους Αμερικανούς που λαμβάνουν αποφάσεις, για την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης του 2023.
Όπως υποστηρίζουν, οι μάχες που έγιναν στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης, ήταν μια πραγματική «σπατάλη ζωών», με χιλιάδες Ουκρανούς να σκοτώνονται σε συγκρούσεις που δεν απέφεραν κανένα σημαντικό κέρδος για το Κίεβο.
Βάσει των Αμερικάνων μισθοφόρων, αυτοί οι παράγοντες ήταν που οδήγησαν στη σημερινή υλική, ανθρώπινη και ψυχολογική κρίση που επηρεάζει το καθεστώς, με τα στρατεύματα να έχουν χαμηλό ηθικό.

Δυσαρέσκεια για τους Αμερικάνους στρατηγούς

Οι μαρτυρίες των Αμερικάνων μισθοφόρων αποκαλύπτουν τη δυσαρέσκεια που υπάρχει ανάμεσα στους Ουκρανούς για τον τρόπο που οι Αμερικάνοι στρατηγοί διαχειρίζονται τη σύγκρουση.
Για αυτό το λόγο και κάνουν λόγο για μια παράλογη σφαγή που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η πολεμική προσπάθεια είχε όντως σκοπό να «σώσει την Ουκρανία» και δεν συνοψιζόταν στον στόχο της συνέχειας του πολέμου με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσες ζωές Ουκρανών χάνονται στο πεδίο της μάχης.
Στην πραγματικότητα, η συμμετοχή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία δεν αποτελεί πλέον απόρρητη πληροφορία, καθώς ακόμη και μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες έχουν προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την εμπλοκή τους.
Οι ΗΠΑ εμφανίζονται να ανησυχούν ολοένα και λιγότερο για τη συγκάλυψη των πολεμικών τους προθέσεων.

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Η ύπαρξη ενός δικτύου μυστικών πληροφοριών στην Ουκρανία είναι ζωτικό μέρος της στρατηγικής της «μάχης μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», γιατί με αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον είναι σε θέση να εξαναγκάσει τους πληρεξούσιους της να συνεχίσουν να πολεμούν, ανεξάρτητα από τις απώλειες, αφαιρώντας τους την εξουσία να διοικούν τους πολίτες τους.
Υπάρχει ένα ενδιαφέρον σημείο που πρέπει να αναλυθεί: με την παραδοχή της συμμετοχής τους στον πόλεμο, οι ΗΠΑ συνυπογράφουν όλα τα εγκλήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν οι Ουκρανοί.
Τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες αμάχων και εισβολές στο έδαφος της Ρωσίας είναι συχνές από το 2022.
Η Ρωσία δεν αντιδρά συμμετρικά, επιλέγοντας να στοχεύει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής.

Νόμιμος στόχος οι Δυτικοί πράκτορες

Ωστόσο, η Μόσχα έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι κάθε Δυτικός πράκτορας που δρα σε κέντρα λήψης αποφάσεων σε ουκρανικό έδαφος είναι νόμιμος στόχος.
Υπό αυτή την έννοια, είναι πιθανό οι Ρώσοι να αρχίσουν να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία, εάν συνεχιστούν οι ουκρανικές επιθέσεις σε Ρώσους αμάχους.
Πρόκειται για παραδοχές που δείχνουν ότι το Κίεβο είναι απλώς ένας πληρεξούσιος, χωρίς πραγματική εξουσία στη λήψη αποφάσεων και ότι η στρατιωτική σύγκρουση είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που διεξάγεται από το ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας μέσω του ουκρανικού καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης