Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοίγει πόλεμο στην Κίνα η Deutsche Bank - Απειλεί με μηνύσεις την Shimao για αθέτηση πληρωμών

Ανοίγει πόλεμο στην Κίνα η Deutsche Bank - Απειλεί με μηνύσεις την Shimao για αθέτηση πληρωμών
Αν και είχε βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες 20 κατασκευαστικές στην Κίνα, η Shimao παρουσίασε τους όρους αναδιάρθρωσης του offshore χρέους στους πιστωτές τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους μετά από 18 μήνες διαπραγματεύσεων μαζί τους
Μηνύσεις κατά της κινεζικής εταιρείας Shimao Group ετοιμάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, μια σπάνια κίνηση ξένης εταιρείας που έρχεται εν μέσω αυξανόμενων αθετήσεων πληρωμών και της βαθύτερης κρίσης στον τομέα των ακινήτων στην Κίνα.
Η Shimao με έδρα τη Σαγκάη είναι μεταξύ των πολλών κινεζικών κατασκευαστικών ομίλων που έχουν αθετήσει τα offshore ομόλογα, αφού έχασε την πληρωμή τόκων και κεφαλαίου για τίτλο ύψους 1 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο του 2022.
Μετά από αυτή τη χαμένη πληρωμή, ολόκληρο το offshore χρέος αξίας 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων θεωρείται ότι είναι αθετημένο.
Η γερμανική τράπεζα, η οποία είναι ένας από τους πιστωτές της Shimao, προσπαθεί να καταθέσει την αίτηση αυτόν τον μήνα, αφού έκρινε απαράδεκτους τους όρους αναδιάρθρωσης του χρέους του ομίλου.
Η Deutsche Bank ωστόσο κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Από τα ψηλά στα... χαμηλά

Αν και είχε βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες 20 κατασκευαστικές στην Κίνα, η Shimao παρουσίασε τους όρους αναδιάρθρωσης του offshore χρέους στους πιστωτές τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους μετά από 18 μήνες διαπραγματεύσεων μαζί τους.
Μία από τις πηγές του Reuters είπε ότι η πιστωτική έκθεση της Deutsche Bank στη Shimao συνδέεται με ιδιωτικά ομόλογα σε δολάρια.
Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το ύψος της έκθεσης που είχε η Deutsche Bank στον όμιλο.
Η κίνηση της Deutsche Bank, εάν οριστικοποιηθεί, θα είναι μια σπάνια περίπτωση μεγάλης ξένης χρηματοπιστωτικής εταιρείας που θα κινήσει αγωγή εκκαθάρισης από τότε που ο κλάδος διολίσθησε σε κρίση χρέους το 2021.
Υπενθυμίζεται ότι τις ίδιες νομικές δυσκολίες είχε και η China Evergrande Group, όταν οι πιστωτές της στράφηκαν εναντίον της.
Αίτηση εκκαθάρισης έχει επίσης κατατεθεί κατά της Country Garden.
Η αύξηση των αιτήσεων εκκαθάρισης κατά των κατασκευαστικών έρχεται σε μια στιγμή που το Πεκίνο προσπαθεί να αναζωογονήσει τον τομέα των ακινήτων με μια σειρά μέτρων στήριξης και είναι πιθανό να προσθέσει στην ανησυχία των αγοραστών κατοικιών για τις προοπτικές για τις εταιρείες ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης