Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία αρνείται να μεταφέρει 18 εκατ. δολ. για όπλα στην Ουκρανία και τα στέλνει στο Τσαντ

Η Ουγγαρία αρνείται να μεταφέρει 18 εκατ. δολ. για όπλα στην Ουκρανία και τα στέλνει στο Τσαντ
H αποστολή όπλων αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ουγγαρία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αρνήθηκε να μεταφέρει 18 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης, επιλέγοντας να τα δαπανήσει για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Τσαντ, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του από το Τσαντ Saleh Annadif.
Σύμφωνα με το Tass, σημείωσε ότι η Ουγγαρία υποστηρίζει την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ως εκ τούτου "δεν συμφώνησε να στείλει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή όπλων, που έχουν ήδη σταλεί στην Ουκρανία".

Κόκκινη γραμμή η αποστολή όπλων

"Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα 18 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Τσαντ, τη δημιουργία μιας νέας εκπαιδευτικής μονάδας για την εκπαίδευση αξιωματικών του στρατού στο Τσαντ και τη βελτίωση των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων του Τσαντ", δήλωσε ο Szijjarto.
Σημείωσε ότι η Ουγγαρία εκτελεί ένα ευρύ πρόγραμμα για την παροχή οικονομικής και κοινωνικής βοήθειας στην αφρικανική χώρα.
Προηγουμένως, η Ουγγαρία δήλωσε ότι θα ασκήσει βέτο στη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ειρήνης, ο οποίος χρηματοδοτεί προμήθειες όπλων για την Ουκρανία, αλλά δεν θα συμμετάσχει στον ίδιο τον μηχανισμό.
Η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ πρότεινε την αύξηση του ταμείου αυτού κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024, προκειμένου να επεκταθούν οι αποστολές όπλων στον ουκρανικό στρατό. Ο Szijjarto επεσήμανε ότι η αποστολή όπλων αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ουγγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης