Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Γερμανία, η Γαλλία και η ΕΚΤ ανησυχούν για την πιθανή κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Bloomberg: Η Γερμανία, η Γαλλία και η ΕΚΤ ανησυχούν για την πιθανή κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 έδωσαν οδηγίες «να μελετήσουν σε τεχνικό επίπεδο τι είναι δυνατό από νομική και οικονομική άποψη
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι πιο επιφυλακτικές σχετικά με την πιθανή κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.
Το Βερολίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη είναι επιφυλακτικές για τα ρωσικά αντίποινα έναντι των ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για τον αντίκτυπο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την κατάσταση του ευρώ ως αποθεματικού νομίσματος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 έδωσαν οδηγίες «να μελετήσουν σε τεχνικό επίπεδο τι είναι δυνατό από νομική και οικονομική άποψη».
Έτσι, απάντησε στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες λαμβάνουν την πιο αποφασιστική θέση στο θέμα της δήμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πιέζει ώστε οι χώρες της G7 να προετοιμάσουν ένα σχέδιο για τη χρήση αυτών των κεφαλαίων για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας τον Ιούνιο 2024.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης