Τελευταία Νέα
Διεθνή

Asia Times: Το ΝΑΤΟ δεν έχει όπλα για να εξοπλίσει στρατό και να διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία

Asia Times: Το ΝΑΤΟ δεν έχει όπλα για να εξοπλίσει στρατό και να διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία
Το ΝΑΤΟ δεν έχει ούτε τα αποθέματα ούτε την παραγωγική ικανότητα για να υποστηρίξει έναν μακροπρόθεσμο σύγχρονο πόλεμο
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ή ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης όπλων σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, γράφει η Asia Times.
«Το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ δεν είναι η ανάπτυξη των υπαρχόντων στρατευμάτων του, αλλά ο εφοδιασμός του», λέει το άρθρο «είναι το ΝΑΤΟ πραγματικά έτοιμο για πόλεμο με τη Ρωσία;»
Σημειώνεται ότι οι προμήθειες εξοπλισμού και πυρομαχικών στην Ουκρανία έδειξαν ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει ούτε τα αποθέματα ούτε την παραγωγική ικανότητα για να υποστηρίξει έναν μακροπρόθεσμο σύγχρονο πόλεμο.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το στρατιωτικό μπλοκ έχει από καιρό τηρήσει τη στρατηγική ότι είναι δυνατό να πολεμήσει κανείς μόνο εφόσον υπάρχει αρκετός εξοπλισμός και προμήθειες, εξήγησε η Asia Times.
Επιπλέον, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Macron για πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.
O Macron μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από μια διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι, είπε ότι οι αρχηγοί των δυτικών χωρών συζητούν το ενδεχόμενο αποστολής του στρατού, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ τους.
Επιπλέον, είπε ότι τα μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να μεταφέρουν βόμβες και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι υπάρχουν ήδη οκτώ ευρωπαϊκοί συνασπισμοί για την απλούστευση της προμήθειας όπλων στο Κίεβο , συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας, πυροβολικού και πυρομαχικών.
Ο Macron πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Αργότερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Gabriel Attal δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης