Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lecornu (Γάλλος ΥΠAM): O Putin παριστάνει το θύμα και παίζει με τα όρια των γαλλικών συμφερόντων

Lecornu (Γάλλος ΥΠAM): O Putin παριστάνει το θύμα και παίζει με τα όρια των γαλλικών συμφερόντων
«Όταν εκπροσωπείς μια δύναμη εξοπλισμένη με πυρηνικά, δεν έχεις δικαίωμα να είσαι ανεύθυνος» διαμηνύει στη Μόσχα ο Γάλλος ΥΠΑΜ
Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Sébastien Lecornu κάλεσε σήμερα (29/2) τον Vladimir Putin «να μην είναι ανεύθυνος», μετά την αναφορά του Ρώσου προέδρου για άλλη μια φορά στην πυρηνική απειλή, κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος.
«Άκουσα προσεκτικά τι είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σήμερα το πρωί. Όταν εκπροσωπείς μια δύναμη εξοπλισμένη με πυρηνικά, δεν έχεις δικαίωμα να είσαι ανεύθυνος και να υιοθετείς την κλιμάκωση», δήλωσε ο Lecornu στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην εταιρία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Delair, κοντά στην Τουλούζη.
Ο Vladimir Putin προειδοποίησε σήμερα τη Δύση για τον κίνδυνο μιας «πραγματικής απειλής» πυρηνικού πολέμου σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και αποστολής δυτικών στρατιωτών, δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.
Ο Ρώσος πρόεδρος «μίλησε επίσης για τις απειλές που προέρχονται από τη Δύση. Δεν υπάρχουν απειλές που αντιμετωπίζει η Ρωσική Ομοσπονδία”» συνέχισε ο Lecornu.
«Είναι μια ομιλία που συνίσταται στο να παριστάνει το θύμα και αυτόν που δέχεται επίθεση, ενώ όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ρωσία είναι αυτή που επιτίθεται στην Ουκρανία και ότι επιδεικνύει μια νέα επιθετικότητα και παίζει με τα όρια, μεταξύ άλλων όσον αφορά τα γαλλικά συμφέροντα», είπε.
«Η ρωσική απειλή είναι ακόμη ισχυρότερη σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια (…) το κλίμα οξύνεται σημαντικά», τόνισε πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης