Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (πρωθυπουργός Ισραήλ): Δεν θα δεχτώ τις παράλογες απαιτήσεις της Hamas για κατάπαυση πυρός

Netanyahu (πρωθυπουργός Ισραήλ): Δεν θα δεχτώ τις παράλογες απαιτήσεις της Hamas για κατάπαυση πυρός
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το Ισραήλ θα κινηθεί για να εξαλείψει τους μαχητές της Hamas στη Rafah
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ξεκαθάρισε με δήλωσή του, ότι δεν θα δεχτεί τις «παραληρηματικές απαιτήσεις» της Hamas στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα, θέτοντας περαιτέρω αμφιβολίες ότι επίκειται συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινές (29/2) δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους, ο οποίος επέμεινε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ακόμη και σε περίπτωση παρατεταμένης παύσης, τόνισε ότι «απέρριψε τις διεθνείς πιέσεις για τερματισμό του πολέμου πριν επιτευχθούν οι στόχοι», παρά την αυξανόμενη διεθνή πολιτική πίεση.
Ο Netanyahu επεσήμανε, επίσης, ότι το Ισραήλ θα κινηθεί για να εξαλείψει τους μαχητές της Hamas στη Rafah, μια κίνηση που ανθρωπιστικές οργανώσεις και κράτη χαρακτηρίζουν ως ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι - χωρίς να έχουν διέξοδο σε κάποιο άλλο σημείο της Γάζας.
Κλείνοντας απάντησε διπλωματικά στις εκκλήσεις για στρατολόγηση υπερορθόδοξων Εβραίων, καθώς διεμήνυσε ότι έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι στρατολόγησης, αλλά ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο «χωρίς να διχάσει τον λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης