Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 68 αμερικανικά Bradley στις μάχες με τους Ρώσους

National Interest: Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 68 αμερικανικά Bradley στις μάχες με τους Ρώσους
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει το 1/3 των οχημάτων Bradley που τους είχαν προμηθεύσει οι ΗΠΑ
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει 68 οχήματα μάχης πεζικού Bradley στο πεδίο της μάχης, που είναι το 1/3 του συνολικού αριθμού αμερικανικών οχημάτων αυτού του μοντέλου που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, σημείωσε ο ειδικός Peter Suciu σε άρθρο για το αμερικανικό περιοδικό The National Interest (NI ).
«Από τα 186 Bradley που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία, 68 έχουν αναφερθεί ως κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα, υπογραμμίζοντας την έντονη φθορά στο πεδίο της μάχης», έγραψε ο Suciu.
Σημείωσε ότι μόνο 100 με 120 από τον συνολικό αριθμό των οχημάτων συμμετείχαν ενεργά σε πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα προορίζονταν για ανταλλακτικά, εκπαίδευση προσωπικού και αντικαταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Στις 25 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε 31.000 στρατιώτες από τον Φεβρουάριο του 2022.
Πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να κατονομάσει τον αριθμό των τραυματιών και των αγνοουμένων.
Οι New York Times επεσήμαναν ότι ο αριθμός των θανάτων ουκρανών στρατιωτικών που ανέφερε ο Zelensky ήταν υπερδιπλάσιος από τα στοιχεία που είχε η Ουάσιγκτον το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu από την πλευρά του τόνισε στις 27 Φεβρουαρίου ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 444.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και από τις αρχές του 2024 χάνουν κατά μέσο όρο περισσότερους από 800 στρατιώτες την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης