Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο μηνών παραμένουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, στο 6,94% το 30ετές

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο μηνών παραμένουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, στο 6,94% το 30ετές
Στο 6,26% το 15ετές
Σχετικά Άρθρα
Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023 παρέμεινε το μέσο επιτόκιο του 30ετούς στεγαστικού δανείου που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, το περασμένο επταήμερο, καθώς αυξήθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,94%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Ένα χρόνο ακριβώς πριν, η αντίστοιχη μέτρηση ήταν 6,65%, ενώ πριν δύο χρόνια μετά βίας ξεπερνούσε το 3,7%.
Σημαντικό ρόλο παίζει η διστακτικότητα της Federal Reserve για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εντός του 2024, όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα πρακτικά της που έλαβε χώρα στις 31/1.
Τα επιτόκια ωστόσο παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν το 7,79%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, σε αντίθετο κλίμα, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης το περασμένο επταήμερο και έφθασε το 6,26% -από 5,89% πέρυσι.
«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνέχισαν την άνοδό τους αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας σε υψηλό δύο μηνών και φλερτάροντας ξανά με το 7%. Ενώ οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κινούνται προς θετική κατεύθυνση, τα υψηλότερα επιτόκια και οι αυξημένες τιμές συνεχίζουν να δημιουργούν προκλήσεις προσιτότητας που μπορεί να αφήσουν τους πιθανούς αγοραστές κατοικιών στο περιθώριο», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης