Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στο Qatargate: Απόπειρα ανθρωποκτονίας με τοξική ουσία κατά υψηλόβαθμου ερευνητή του σκανδάλου

Ραγδαίες εξελίξεις στο Qatargate: Απόπειρα ανθρωποκτονίας με τοξική ουσία κατά υψηλόβαθμου ερευνητή του σκανδάλου
Η εισαγγελία του Βελγίου διερευνά την απόπειρα δηλητηρίασης τρίων αστυνομικών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ένας από τους επικεφαλής ερευνητές της πολύκροτης υπόθεσης
Η Εισαγγελία των Βρυξελλών έχει στρέψει κι επίσημα τις έρευνές της σε μια απόπειρα δολοφονίας που συνδέεται με το διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.
Ειδικότερα, η εισαγγελία διερευνά την απόπειρα δηλητηρίασης τρίων αστυνομικών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ένας από τους επικεφαλής ερευνητές της πολύκροτης υπόθεσης.
«Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει υποβληθεί μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για το συμφέρον της έρευνας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτό το θέμα», επιβεβαίωσε σχετικά η εισαγγελία στο Politico.
Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία συνέλαβε τους τρεις αστυνομικούς αφού προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε ένα μπαρ στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου οι αστυνομικοί, υπό την επήρεια αλκοόλ, τσακώθηκαν με συναδέλφους τους, σύμφωνα με πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Το βράδυ της σύλληψης ένας από τους αστυνομικούς νοσηλεύτηκε λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά.
Ακολούθως, οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε υψηλή δόση αμφεταμίνης στο αίμα του, όπως μετέδωσε το βελγικό μέσο Het Laatste Nieuws.
Ένας αξιωματούχος των βελγικών υπηρεσιών, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι η αστυνομία θα εξετάσει σύντομα δείγματα DNA των άλλων αξιωματικών για να εντοπίσει πιθανά ίχνη του ναρκωτικού.
Η υποβολή της μήνυσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας -μέσω δηλητηρίασης- φαίνεται να κατατέθηκε, μεταξύ άλλων, από τον επικεφαλής επιθεωρητή στο Κεντρικό Γραφείο για την Καταστολή της Διαφθοράς (OCRC), ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Qatargate.
Κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα της εν λόγω ποινικής υπόθεσης αλλά και πιθανής συσχέτισής της με το πολύκροτο σκάνδαλο.
Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο Qatargate έχει ασκηθεί δίωξη σε ευρωβουλευτές που φέρονται να προωθούσαν τα οικονομικά, και όχι μόνον, συμφέροντα του Κατάρ, του Μαρόκο και της Μαυριτανίας στην ΕΕ.
Όλες οι παραπάνω χώρες έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες των βελγικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης