Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχασμένοι οι Αμερικάνοι για τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Χάσμα Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων

Διχασμένοι οι Αμερικάνοι για τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Χάσμα Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων
Πρόκειται για ένα χάσμα που αντανακλάται στο Κογκρέσο
Καθώς η Ρωσία προχωρά στο πεδίο της μάχης και οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν έχουν πυρομαχικά, μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Αμερικανοί έχουν διχαστεί κατά μήκος των κομματικών γραμμών όσον αφορά την υποστήριξή τους για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
Η δημοσκόπηση του Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research διαπίστωσε ότι οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπανά πολύ λίγα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας απ' ό,τι τον Νοέμβριο, ενώ οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν πεπεισμένοι ότι είναι πάρα πολλά.

Χάσμα που αντανακλάται στο Κογκρέσο

Όπως σημειώνει το Sky News, πρόκειται για ένα χάσμα που αντανακλάται στο Κογκρέσο, όπου η Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς -με τη βοήθεια 22 γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- ψήφισε ένα πακέτο βοήθειας ύψους 95 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Όμως το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 60 δισ. δολάρια σε στρατιωτική υποστήριξη για το Κίεβο, έχει κολλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, επειδή ο πρόεδρος Mike Johnson έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να το θέσει σε ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος Joe Biden, μαζί με κορυφαίους Δημοκρατικούς και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Mitch McConnell, προέτρεψαν με πάθος τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο αυτή την εβδομάδα να φέρει προς συζήτηση το πακέτο εξωτερικής βοήθειας, αλλά ο Johnson απάντησε λέγοντας ότι το Κογκρέσο "πρέπει να φροντίσει πρώτα για τις ανάγκες της Αμερικής".
Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να συμμερίζονται την άποψη του Johnson και οι απόψεις τους δεν έχουν αλλάξει σημαντικά από το φθινόπωρο: Το 55% δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δαπανούν υπερβολικά πολλά για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, σε σύγκριση με το 59% τον Νοέμβριο.

Αυξάνεται η υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς

Εν τω μεταξύ, η υποστήριξη για την αύξηση της βοήθειας προς την Ουκρανία έχει αυξηθεί μεταξύ των Δημοκρατικών.
Περίπου τέσσερις στους δέκα Δημοκρατικούς λένε ότι οι ΗΠΑ δαπανούν "πολύ λίγα" για τη βοήθεια προς την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, από 17% το Νοέμβριο.
Το ποσοστό των Δημοκρατικών που λένε ότι οι ΗΠΑ δαπανούν "πάρα πολλά" ή "περίπου το σωστό ποσό" έχει επίσης μειωθεί κατά την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης