Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ): Με τις «ευλογίες» της Ρωσίας η προσπάθεια για σχηματισμό παλαιστινιακής κυβέρνησης ειδικού σκοπού

Lavrov (ΥΠΕΞ): Με τις «ευλογίες» της Ρωσίας η προσπάθεια για σχηματισμό παλαιστινιακής κυβέρνησης ειδικού σκοπού
«Ευχόμαστε στους Παλαιστίνιους και στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas επιτυχία στο σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov ευχήθηκε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον στόχο του για τον σχηματισμό μιας ενιαίας παλαιστινιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών.
«Ευχόμαστε στους Παλαιστίνιους και στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas επιτυχία στο σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου. Ελπίζουμε ότι θα αντανακλά την τάση υπέρβασης των διαφορών και θα περιλαμβάνει ανθρώπους που εκπροσωπούν τα συμφέροντα ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού, όλων των συστατικών του μερών», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υποδεχόμενος την σύσκεψη των παλαιστινιακών οργανώσεων στη Μόσχα με τη συμμετοχή τόσο της Hamas όσο και της Fatah.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Abbas να αλλάξει κυβέρνηση ξεκινώντας τη διαδικασία επιλογής νέων υπουργών - τεχνοκρατών, ο Lavrov εξέφρασε την ελπίδα ότι μια τέτοια προσέγγιση δείχνει την επιθυμία να εισαχθεί μια ουδέτερη «νότα» στην εσωτερική πολιτική διαδικασία.
Επιπλέον ο πρώτος τη τάξει της ρωσικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα βοηθήσει, ώστε να δοθεί ώθηση στην τον ενδοπαλαιστινιακό διάλογο, αρχής γενομένης από προγραμματισμένες συναντήσεις στη Μόσχα.
«Οι συνάδελφοί μας, τους οποίους γνωρίζετε πολύ καλά, από το Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, είναι στη διάθεσή σας. Εάν μιλάτε με υπεύθυνο τρόπο μεταξύ σας, ως Παλαιστίνιοι, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε πρόοδο», διεμήνυσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Τους διαβεβαίωσε ότι ο Ειδικός Απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Bogdanov και ο επιστημονικός επικεφαλής του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Vitaly Naumkin θα συνεχίσουν το έργο τους και θα είναι έτοιμοι να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.
«Ελπίζω ότι η παραδοσιακή ρωσική φιλοξενία θα συμβάλει στο παραγωγικό σας έργο», τόνισε στο θερμό μήνυμά του.
Επισημαίνεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Mohammad Shtayyeh.
Ο Shtayyeh και η κυβέρνησή του θα συνεχίσουν να υπηρετούν μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, ο Abbas χρειάστηκε να κάνει αυτό το βήμα λόγω της πίεσης από μια σειρά περιφερειακών παραγόντων περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το επόμενο βήμα προς τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης υποτίθεται ότι είναι μια εθνική συναίνεση που θα περιλαμβάνει όλες τις παλαιστινιακές οργανώσης, μήτε της Hamas εξαιρουμένης.
Ο Ayman Al-Raqab, μέλος της κυβερνητικής πτέρυγας της Fatah, μιας από τις κύριες φατρίες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), δήλωσε στο TASS στις 21 Φεβρουαρίου ότι τα παλαιστινιακά κινήματα θα συναντηθούν στη Μόσχα στα τέλη Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν μια συμφωνία για μια ενιαία, παλαιστινιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών.


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης