Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Στο Υπουργείο Άμυνας η επίσημη πρόταση για 40 F-16 και εκσυγχρονισμό εξοπλισμών από τις ΗΠΑ

Τουρκία: Στο Υπουργείο Άμυνας η επίσημη πρόταση για 40 F-16 και εκσυγχρονισμό εξοπλισμών από τις ΗΠΑ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας έκανε γνωστό ότι η πρόταση περιελάμβανε, επίσης, τον εκσυγχρονισμό 79 υπαρχόντων αεροσκαφών της Άγκυρας
Η Τουρκία έλαβε κι επίσημα το «Σχέδιο Προσφοράς και Επιστολή Αποδοχής» από τις ΗΠΑ για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block 70, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, ναύαρχος Zeki Akturk έκανε γνωστό ότι η επίσημη πρόταση περιελάμβανε, επίσης, τον εκσυγχρονισμό 79 υπαρχόντων αεροσκαφών, πυρομαχικών, καθώς και εξοπλισμού.
Η Άγκυρα είχε ζητήσει από τον Οκτώβριο 40 νέα αεροσκάφη F-16 Block 70, καθώς και 79 κιτ εκσυγχρονισμού για την αναβάθμιση των υπόλοιπων F-16 της στο επίπεδο Block 70 από τις ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείο αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συγκρούσεων με το κουρδικό PKK, τονίζοντας πως ο στρατός της χώρας «εξουδετέρωσε» 25 τρομοκράτες την τελευταία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κρύβονταν πέρα από τα σύνορα στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.
Συνολικά 458 τρομοκράτες έχουν «εξουδετερωθεί» σε επιχειρήσεις με 193 στο βόρειο Ιράκ και 290 στη βόρεια Συρία από την 1η Ιανουαρίου, συμπλήρωσε.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης