Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τις ΗΠΑ - Στρατιωτικοποιούν το διάστημα με επιθετικά όπλα και τεχνικά πειράματα

Κίνα: Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από τις ΗΠΑ - Στρατιωτικοποιούν το διάστημα με επιθετικά όπλα και τεχνικά πειράματα
Ο εκπρόσωπος του Πεκίνου υπογράμμισε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται το διάστημα ως «πεδίο μάχης»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν ενεργά επιθετικά όπλα στο διάστημα και διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις, γεγονός που τις καθιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του διαστήματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Zhang Xiaogang, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις σχετικές αιτιάσεις των ΗΠΑ για διαστημικά προγράμματα της Ρωσία και της Κίνας.
«Οι ΗΠΑ έχουν ήδη γίνει η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη στη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος και τη μετατροπή του σε πεδίο μάχης· έχουν γίνει η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του διαστήματος» διασαφήνισε για το ζήτημα ο εκπρόσωπος του Πεκίνου.
Επεσήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται το διάστημα ως «πεδίο μάχης».
Σύμφωνα με τον Zhang, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν και αναπτύσσουν επιθετικά διαστημικά όπλα, οργανώνουν στρατιωτικές διαστημικές ασκήσεις και διεξάγουν τεχνικά πειράματα.
«Οι ΗΠΑ παρακολουθούν κακόβουλα διαστημόπλοια άλλων χωρών και πλησιάζουν επικίνδυνα, δημιουργώντας κίνδυνο σύγκρουσης», εξήγησε ο εκρπόσωπος του κινεζικού Υπουργείου.
Ο αξιωματούχος της κινεζικής άμυνας πρόσθεσε, μάλιστα, πως η χώρα του ανέκαθεν τηρούσε την ειρηνική χρήση του διαστήματος και ήταν αντίθετη στον αγώνα διαστημικών εξοπλισμών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Frank Kendall δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) θα πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωση εν μέσω της αυξανόμενης απειλής ένοπλης σύγκρουσης με την Κίνα.
Ανέφερε ότι η αναδιοργάνωση ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων και ότι στόχος είναι η «διατήρηση της ανταγωνιστικότητας» των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Το σχέδιο αναδιοργάνωσης απαιτεί την ενοποίηση ορισμένων διοικήσεων της USAF, την ενσωμάτωση σχηματισμών αεροπορίας μαχητικών και βομβαρδιστικών σε μεμονωμένες μονάδες, την ενίσχυση των δομών που είναι υπεύθυνες για τις διαδικασίες σχεδιασμού και προϋπολογισμού και άλλες αλλαγές.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης