Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επικίνδυνα μονοπάτια η Εσθονία - Kallas: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να χάσει η Ρωσία

Σε επικίνδυνα μονοπάτια η Εσθονία - Kallas: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να χάσει η Ρωσία
H Kaja Kallas δήλωσε ότι τα δυτικά έθνη στέλνουν "μηνύματα" στον Vladimir Putin, με το να μην αποκλείουν εναλλακτικές
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας διαμύνησε ότι όλα τα μέσα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι για να βοηθηθεί η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, στον απόηχο των δηλώσεων Macron περί αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Μιλώντας στο Politico, η Kaja Kallas δήλωσε ότι τα δυτικά έθνη στέλνουν "μηνύματα" στον Vladimir Putin, με το να μην αποκλείουν εναλλακτικές.
Η δήλωσε έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, λέγοντας ότι η αποστολή δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί
Η Kallas δήλωσε ότι οι ηγέτες θα πρέπει να συζητήσουν όλες τις επιλογές όταν πρόκειται για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
«Όλες οι χώρες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ουκρανία να κερδίσει και η Ρωσία να χάσει αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.

Αλλαγή ρητορικής;

Να σημειωθεί ωστόσο ότι την Τετάρτη, η Kallas είχε προχωρήσει πιο μετριοπαθείς δηλώσεις, τονίζοντας ότι «το θέμα της αποστολής στρατευμάτων της Δύσης στην Ουκρανία δεν συζητήθηκε ως συγκεκριμένη πρόταση».
«Στην πραγματικότητα δεν είχε να κάνει με τη μεταφορά στρατευμάτων.
Δεν ήταν πρόταση.
Ίσως κάτι, κάπου να χάθηκε στη μετάφραση.
Δεν είναι αυτό το θέμα των διαπραγματεύσεων τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης